Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Garaman.Net Kurucusu Yönetici Cuma Bozkurt yaptıkları çalışmaları bizlerle paylaştı.

Garaman.Net  (Karaman’ın Sosyal Yaşam Medyası)
Bozkurt açıklamasında;''
''21 Kasım 2013 tarihinde yayın hayatına başlayan ve Karaman’ın ilk sosyalmedya olma özelliği taşıyan Garaman.Net Karaman halkının ilgi alanlarını bir arada toplamak amacıyla kurulmuştur. Amacımız olarak belirttiğimiz ilgi alanlarından kasıt şu zamanlarda azımsanmayacak bir güç haline gelen sosyalmedya ile halkımızın sesi haline gelerek özellikle genç kesim insanımızın isteklerine cevap verecek bir platform haline gelmektir.

Böyle bir platform oluşturduğumuzda inanıyoruz ki liselisiyle, üniversiteliyle, esnafıyla vede iş adamlarıyla Karaman’ın istediğimiz şekilde büyük şehirlerden farksız bir halde yaşanır hale gelmiş ve insanlarımız talepleri cevap bulmuş olacak.

Aslında ilk amacımız Karaman halkı ile üniversite öğrencisi arasındaki ilişki seviyesini  en üst seviyelere çıkarmak ve her bir KMÜ öğrencisinin de Karaman halkının birer evladı olduğunu tam anlamıyla benimsetmek çabası içerisindeyiz. Şuanda sitemizin gidişatına bakacak olursak bu anlamda yeni bir site olmamıza rağmen çok büyük bir ilgi çekmiş durumdayız. Sitemizin benimle birlikte, Fırat Serintürk'te  kurucu yönetisi olup Karaman’ın en yeni iki genç girişimcileri arasına isimlerini yazdırmaya çalıştık.

Sitemizin henüz açılışının 6. günündeyken 500 üyesiyle günlük  minimum 70 bin gösterim sayısı ile daha bir haftayı doldurmadan toplamda 1 milyon gösterim sayısına ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Sitemizden kısaca bahsetmek gerekirse twitter ve facebook karışımı olan sitemiz www.garaman.net üzerinden yayın yapmaktadır. Ayrıca üyelerimizin yoğun istediği üzerine mobil uygulamamızda faaliyete girmiş olup isteyen kullanıcılarımız www.garaman.net/m adresi üzerinden de sayfamızı ziyaret ederek günlük yaşamsal aktivitelerini Karaman halkı ile paylaşabilirler.

Son olarak Karaman halkına ve KMÜ öğrencilerine yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz,''dedi.