15 Temmuz kanlı darbe girişiminde Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci General Semih Terzi’yi alnından vuran şehit Astsubay Ömer Halisdemir'e Karamanlı cami imam hatibi ve şehrin tanınmış ilahi sanatçılarından Ali Kırış unutulmaz bir beste yaptı. Eşinin Ömer Halisdemir’in fotoğraflarından etkilenerek ağlaması Ali Kırış’ı harekete geçirdi. Kendisi gibi imam hatip olan arkadaşı Tuğrul Çalışkan’a Ömer Halisdemir’e bir beste yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine imam hatip Tuğrul Çalışkan ‘’Şehit Ömer Halisdemir’’ şiirini kaleme aldı. Şiiri besteleyerek seslendiren Ali Kırış, sosyal medyada izlenme rekorları kırdı. Türk halkının duygularına tercüman olan ‘’Şehit Ömer Halisdemir’’ bestesi, dinleyenleri gözyaşlarına boğdu.
‘’Şehit Ömer Halisdemir’i unutturmayacak bir eser yapak istedik’’
Karaman’da imam hatiplik yapan ve şehrin tanınmış ilahi sanatçılarından Ali Kırış, Şehit Ömer Halisdemir’i unutturmayacak bir eser yapmak istediklerini dile getirerek, ‘’Ömer Halisdemir yediden yetmişe seksen milyon insanın gönlünde ve kalbimde taht kurmuş bir şehidimizdir. Onu anlatmak şiirlere dökmek gerçekten kolay olmadı. Bizlerde Karamanlılar olarak Ömer Halisdemir’i unutmayacak ve unutturmayacak bir eser yapmak istedik. Tabi bu eseri yaparken özellikle eşimin Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarından etkilenmesi ve Ömer Halisdemir’in bir resminde ağlaması etkili oldu. Bana göstererek Ömer Halisdemir’in yeni resimleri çıkmış dedi. Tabi o resmi bende gördükten sonra bende çok duygulandım ve Ömer Halidemir’e güzel bir eser yapmak istedim. Sözlerini kendim yazmak istedim ama dediğimiz gibi onu anlatmak kolay değildi ve sevgili meslektaşım Tuğrul Çalışkan hocam Allah razı olsun kendileri bu sözleri kaleme aldılar. Acizane besteledikten sonra sosyal medyada bunu paylaştım. Bu eser sosyal medyada dinlenme rekorları kırdı. Şehit Ömer Halisdemir için yapılan bu eseri dinleyen kardeşlerimiz çok olumlu tepkiler verdiler. Bana teşekkür ettiler. Arayanlar oldu. Hatta ülkemizin çeşitli yerlerinden doğusundan batısına arayan kardeşlerimiz oldu. Evime gelerek teşekkür edenler oldu.’’ dedi.
‘’Yeni yetişen gençlerimizin her birinin birer Ömer Halisdemir’’
Duygu yüklü besteyi seslendiren Ali Kırış yeni yetişen gençlerinin her birinin birer Ömer Halisdemir olduğunu belirterek, ‘’Bu eserimizin sözlerinde de mevcut olduğu üzere diyoruz ki; Kırılamaz direncimiz, bir Ömer’dir her gencimiz. Gönüllerde nur incimiz, Şehit Ömer Halisdemir. Gerçekten bizler Türk milleti olarak bu yeni yetişen gençlerimiz, nesillerimiz her biri birer Ömer Halisdemir’dir. Zaten bundan dolayı da bu darbe girişimi başarıya ulaşamamıştır. Elhamdülillah annelerimizin duası, bu milletimizin vatan millet sevgisi ve gençlerimizin her birinin Ömer Halisdemir olması bu aziz millete ve vatana kimsenin zarar veremeyeceğini göstermektedir.’’ dedi.