Türkçe Olimpiyatları için ülkemizde olan misafirler Karaman'a geldi.

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde karşılandıktan sonra şehirde tur atacak ekip, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Yunus Emre'den Mevlana'ya sevgi yürüyüşünde Karamanlılarla buluşacak. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, ikinci kez misafir edecekleri Türkçe'nin çocuklarını Hz. Yunus Emre'nin, Karamanoğlu Mehmet Bey'in şehri olan Türkçenin Başkenti Karaman'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Türkçe Olimpiyatları'nın samimiyetle gurbet yoluna düşen öğretmenlerin gönüllere ektiği sevginin ve gönüllerde yeşeren şükranın bir ifadesi olduğunu belirten Vali Kahraman, "Türkçenin güneşi Karaman'da bir kez daha doğacak ve savaşlarla, krizlerle yorgun düşen dünya ahengine yeniden kavuşacak. İnşallah bugün atacağımız imzalar, ilimizde, ülkemizde ve dünyada yeni güzelliklere vesile olur. " dedi. 

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, 10 yıldır düzenlenen ve Türkçeyi bir dünya dili haline getiren 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın, medeniyetlerin bir kaynaşması olduğunu söyledi. Kahraman, olimpiyatların, bağrı yanan insanlığın huzurunu tesis etmeye, barışı inşa etmeye yönelik en güzel, en anlamlı adımı olduğunun altını çizerek, "Herkes bir huzurun, bir barışın özlemiyle yanıp kavruluyor. İşte tam bu noktada Türkçe Olimpiyatları çok daha fazla önem kazanıyor. Yaklaşık on bin öğrencinin hazırlandığı bu olimpiyatlar, medeniyetlerin kaynaşmasıdır. Dili, dini, coğrafyası farklı insanların Türkçe vasıtasıyla kucaklaşması, dost olmasıdır. Bu olimpiyatlar, aynı zamanda ülkemizin ve bu olimpiyatlarda temsil edilen diğer ülkelerin tanıtımı için de güzel bir vesiledir." şeklinde konuştu. 


Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve TÜMÇEK tarafından organize edilen olimpiyat, yarın (5 Haziran 2012 Salı) Kemal Kaynaş Stadyumu'nda saat 20.30'da düzenlenecek.