Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)”  kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında 06/08/2012 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü ile uygulamaya konulan “Kardeşiz Projesine” ilimiz Karaman ikinci grupta yer alan Kırıkkale, Amasya ve Afyonkarahisar illeri ile birlikte 2014 yılında dahil olmuştur.
Projenin amaçları:

Bu proje çalışması; ebeveynlerinin eğitim seviyelerinin düşüklüğü, yoksulluk, kente göçle gelme, kent merkezine uzak yerleşim yerinde ikamet etme ve tüm bunların etkisiyle beraber kent yaşamına uyum sağlamada güçlük çeken; maddi ve manevi olarak dezavantajlı konuma düşen çocuk ile gençlerin kişisel, sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesini, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak toplumla bütünleşmelerine ve sosyal benliklerini geliştirmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bu amaç doğrultusunda ilimizde ikamet eden dezavantajlı olduğunu düşündüğümüz düşük sosyo-ekonomik seviyedeki ailelere mensup 11-14 yaş gurubundaki çocuklardan yirmi kişisi il merkezinden ve diğer yirmi kişisi de Karaman il merkezine en uzak iki ilçe olan Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinden eşit olarak belirlenmiştir. Tespit edilen toplam kırk çocuğa refakat etmesi için il merkezinden iki polis memuru ve Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinden birer polis memuru olmak üzere dört personel belirlenmiştir.

Proje Faaliyetleri:

Proje faaliyeti kapsamında;

1.      İlk olarak, katılımcıları tespit etme ve velileri proje hakkında bilgilendirilme çalışması gerçekleştirildi. Proje tanıtım faaliyetleri sırasında ailelerinin gözetiminden daha önce hiç ayrılmamış çocukların ve ailelerin projeye katılım için motivasyon sağlamak için gerçekleştirilecek faaliyetlerin görsel sunumu yapılmıştır..

Türkiye İzcilik Federasyonunca hazırlanan program doğrultusunda 11-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında;

2.      Bolu ilinde iki gün (izcilik temel ve teknik bilgileri, ekip ruhu, yanaşık düzen, okçuluk, binicilik, kano, dağ bisikleti gibi) sportif faaliyetlere katılmışlar, 

3.      İstanbul ilinde üç gün süre ile sportif faaliyetlerde bulunmuşlar ayrıca kültürel yerleri (Minyatür Türkiye Parkı, Panaroma 1453, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı gibi) gezmişler,

4.      Çanakkale ili ziyaret edilerek, ( Büyük Abide ve diğer şehitliklerin ziyaret edilmesi, ve müze ziyaretleri gerçekleştirilmiş.) yol dahil sekiz günlük izcilik programı 18.08.2014 günü tamamlanmıştır.

Yapılan bu etkinliklere katılan tüm çocuklarımızın yemek, konaklama, giyim ve seyahat halinde rahatsızlanma durumundaki hastane dahil, bütün ihtiyaçları ve masrafları Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından karşılanmıştır.