KARDOF yetkililerinden yapılan açıklamada;''03.07.2012 Tarihinde başlayacak bu maraton yaklaşık olarak benzeri daha önce gerçekleştirilmedi.Kondisyonları  yeterli olmaları ve bu faaliyeti başarılı bir şekilde bitirmeleri halinde toplamda 14444 mt irtifa almış olacaklardır.

KARDOF(Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği)Yönetim Kurulu Başkanı Fedai Erkocaoğlu,Adana’dan KARDOF’un Fahri Üyesi Abdullah Canpolat ve Zirve Dağcılık Ereğli Temsilcisi Ziya Eken ile birlikte 5 Günde 5 Volkanik dağ ve 5 Zirveyi bir ilk yapmış olacaklardır. Gerekli ekipmanlar ile birlikte yola çıkmaya hazırlanan arkadaşlarımız ile sürekli koordinasyon halinde olduğumuzu ve durumları hakkında bilgileri linkini verdiğim sayfadan (https://www.facebook.com/besgundebeszirve) takip edebilirsiniz.KARDOF olarak arkadaşlara başarılar diliyoruz,''dendi.

ETKİNLİK TAKVİMİ;
1.GÜN
KARADAĞ (2.271) M.- KARAMAN 


2.GÜN
KARACADAĞ (2.025M) / KONYA


3.GÜN
(2964m) MELENDİZ DAĞI/NİĞDE/BOR


4.GÜN
HASAN DAĞI (3.268M) / AKSARAY


5.GÜN
ERCİYES DAĞI (3.916 M) / KAYSERİ



1.GÜN KARADAĞ (2.271) M.- KARAMAN
Karadağ'ın en yüksek noktası Mihaliç Tepe (2271 m.);bunun kuzeyindeki, Baştepe ve doğusundaki Kızıltepe konileridir. Baştepe'nin üzerinde, çapı 150 m. olan bir krater bulunmaktadır.En yüksek zirvesi olan Mihaliç Tepesi’nde Hitit Hiyeroglifi ile yazılmış bir kitabe ile Bizanslılar’dan kalma kilise var.


2.GÜN KARACADAĞ (2.025M) / KONYA
Konya’da Karapınar Ovası’nın güneyinde Karacadağ (2.025 m.)



3.GÜN  MELENDİZ DAĞI(2964m) /NİĞDE/BOR
Melendiz dağı (2963 m.) niğde ili merkezini kuzeybatıdan çevrelemekte ve merkez ilçe ile çiftlik, altunhisar, bor ilçe sınırlarının kavuşma sahasını oluşturmaktadır. güneydeki niğde-bor düzlükleri ile kuzeydeki çiftlik (melendiz) ovası arasında kuş uçuşu yaklaşık 24 km.’yi bulan bir volkanik yayılışa sahiptir. batıya doğru uzantısı olan keçiboyduran dağı (2727 m.) ve kuzeye doğru uzantısı olan göllüdağ volkanik ünitesi (2172 m.) ile beraber dikkate alındığında, iç anadolu bölgesi’nin en geniş yayılışa sahip volkanik ünitesi olduğu söylenebilir.

4.GÜN HASAN DAĞI (3.268M) / AKSARAY

Niğde-Aksaray il sınırı üzerinde bulunan Hasan Dağı volkanik ikizleri oldukça tipik volkan konisi yapılarıyla İç Anadolu Bölgesi'nin Erciyes Dağı'ndan (3917 m.) sonra en yüksek ikinci volkan dağı ünitesidir. Özellikle ana volkan konisini oluşturan Büyük Hasan Dağı (3268 m.); kuzeybatısındaki Aksaray Ovası batısındaki Obruk Platosu ve güneyindeki Bor Ovası düzlüklerinden aniden yükselerek kasvetli bir doğal Abide görüntüsü sunmaktadır. Bu ana volkan konisinin doruğu tipik bir kraterden oluşmakta ve kraterin tabanında bir krater Gölü bulunmaktadır. Ana koninin hemen güneydoğusundaki daha küçük boyutlu ve yükseltisi daha az olan ikiz koni ise Küçük Hasan Dağı (2844 m.) olarak anılmaktadır. Bu volkan konisinin de doruğu tipik bir krater halindedir. Oldukça taze ve karakteristik volkan şekilleriyle ülkemizin en genç volkan dağları arasında bulunan Hasan Dağı volkanik ünitesi tarihi çağlardan bu yana daldığı uykusuna devam etmektedir.



5.GÜN ERCİYES DAĞI (3.916 M) / KAYSERİ
Erciyes Dağı, 3.917 m. yüksekliği, bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ve insana ilahî duygular veren azametiyle, Kayseri’nin sembolüdür.Sönmüş bir “küme volkan” olan dağdaki volkanik patlamaların 30 milyon yıl önce başladığı, Erciyes'ten çıkan küllerin rüzgârla kilometrelerce uzaklara taşımıştır.