Etkinlikte Çanakkale şehitleri yanı sıra tüm şehitlerimiz de minnet ve şükranla anıldı. Etkinlik sabah saatlerinde KARDOF dernek binasında katılımcıların toplanmasıyla başladı. Saat 09.00'a doğru 60 kişinin doldurduğu 3 minibüsle hareket edildi. Yolculuğun Kılbasan'da bir kıraathanede verdiği kahvaltı molasında katılımcılar enerji depoladı. Çok vakit kaybetmeden Karadağ yolculuğu başladı. Dağın etekleri baharı karşılamışken zirvenin kıştan kalma havası ürkütse de keyifli bir günün geçeceği anlaşılıyordu.
Yürüyüş kulüp başkanı Fedai Erkocaoğlu'nun açılış konuşması, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve okunan dualarla başladı. Yürüyüş öncesi kumanya olarak ekmek ve helva dağıtıldı. Karlı ve rüzgarlı başlayan yürüyüş, zirveden inişe geçildiğinde yerini yumuşak bir hava ve ıslak yollara bıraktı. Keyifli bir yürüyüş yapan ekip yılkı atlarını çok uzaktan da olsa gözlemledi.
Etkinlik Değle Ören Yeri'ne varılmasıyla sona yaklaştı. Fotoğraf tutkunlarının güzel kareler yakaladığı molanın ardından araçlarla Binbir Kilise'ye geçildi. Burada Orta Anadolu'nun en büyük sunaklarından kabul edilen, yakın zamanda kazı ve temizleme çalışmalarıyla ortaya çıkarılan Kral Sunağı da ziyaret edildi. Bu keyifli ve anlamlı etkinlik sona erdiğinde Kardof Yönetim Kurulu adına Başkan Fedai Erkocaoğlu tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.’’ denildi.