Karaman Kültür ve Eğitim Vakfı (KARKEV) tarafından üniversite öğrencilerine hizmet vermesi amacıyla yaptırılan yurt binası düzenlenen törenle açıldı.

KARKEV Başkanı Şahin Yıldız, Yeni Mahalle'de bulunan yurt binasının açılışında, vakıf adına 2009 yılında düzenledikleri yardımlaşma gecesinde en büyük arzularının kendi yerlerine taşınmak olduğunu hatırlattı.

Bu arzuya vakıf üyeleri ve Karaman'ın eski belediye başkanlarından Yaşar Evcen'in desteğiyle bu arzularına kavuştuklarını ifade eden Yıldız, yurdun 40 kişilik kapasiteye ve 683 metrekare kapalı alana sahip olduğunu dile getirdi.

Binada yemekhane, kütüphane gibi ortak kullanım alanlarının mevcut olduğunu anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Hayırsever Karamanlılar ve üyelerimizin katkılarıyla bugüne kadar geldik. Vakfımızın bir arsası, tarlaları ve bu yurt binası var. Yaşar bey bu binayı yaptı ve bize teslim etti. 100 bin liraya yakın da içinin döşenmesi için vakıf olarak para harcandı. Şu anda 40 öğrenciye vakıf olarak burs veriyoruz. Hedefimiz Karaman'a yakışır çağdaş eğitim veren bir okul yaptırmak. Bundan sonra buna yoğunlaşacağız. Burs vereceğimiz öğrenci sayısını 100'e ulaştırmak için gayret göstereceğiz. Çağdaş, demokrat, tam bağımsız, müreffeh bir ülkede yaşamak ancak eğitilmiş bir toplumla olur. Eğitilmiş toplum ise ancak çağdaş eğitim kurumlarıyla mümkündür. Bunun içinde bireylerin desteğine ihtiyacımız vardır. Karamanda da bu potansiyeli görebiliyoruz."

Konuşmaların ardında yurt binasının açılışı gerçekleştirildi.