Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Ermenek Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD), Kimse Yok mu Derneği iş birliğiyle Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine kurban Eti dağıttı.
ERSİAD Başkanı Ali Karaçayır, Türkiye ile Kırgızistan arasında bir gönül köprüsü kurma düşüncesi ile söz konusu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Hem kendileri açısından hem de ihtiyaç sahibi aileler açısından güzel bir bayram geçirdiklerini belirten Karaçayır, Kırgızistan'daki kardeşleri ile beraber güzel bir program düzenlendiğini söyledi. Karaçayır, "Bu güzellik Türk okullarının başarısı, öğretmenlerinin samimi gayretleri, fedakarlıklarının bir eseri. Kurban çalışmalarını burada engelsiz, kolay ve rahat yapabiliyorsak, bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Orta Asya'daki bu güzel insanlara, kardeşlerimize, kurban vesilesi ile ulaşmış olmak, kimse yok mu diye bakan buradaki ihtiyaç sahiplerini kucaklamak, onlara sarılmak anlatılır gibi bir duygu değil. Demek dünya üzerinde böyle yerler de varmış. Demek Türkiye adını ilk defa duyacak ve ülkemizi bizimle tanıyacak insanlar, köyler, şehirler ve ülkeler de varmış. Bu sevgi elçiliği, bu gönül köprüsü kurma görevi iyi ki bize verilmiş, iyi ki gelmişiz, iyi ki iyiliğe sevdalanmışız." dedi.

Karaman'da öğretmenlik yapan Haydar Çakmak, Anadolu'nun dört bir yanından hayırsever iş adamlarının, esnafın Kimse Yok mu Derneği ile birlikte hareket ederek, ailelerinden ve yakınlarından ayrı kalma pahasına bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarına dikkat çekti. Çakmak, "İşadamından öğretmenine, toplumun her kesiminden yüzlerce gönüllü 300 bin aileye yardım götürdü. Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kadar toplam 70 ülke ve Türkiye'nin dört bir yanında yoksullar için kurban kesildi. Dünyada ulaşılmamış bir karış toprak kalmayıncaya kadar Türkiye'de Kurban Bayramı geçirmek yok." diyerek duygularını dile getirdi.