Karamanlı muhtarlar köylerin sorunları için toplandı. Köylerin problemleri masaya yatırıldı.
 
 
Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu’nda verilen yemeğe Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Karaman SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Pehlivan,  KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, tüm muhtarlar ve basın mensupları katıldı.
KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, düzenledikleri ‘Köylerin Kalkınması ve Eğitim Sorunları’ adlı programla Karaman’daki tüm köylerin problemlerini masaya yatırmayı, ilgilileri ile bir arada yol haritası belirlemeyi istediklerini belirtti. TÜMÇEK ile birlikte Karaman’ın her anlamda gelişmesi için farklı etkinlikleri yaptıklarını söyleyen Kılınç, sağlıklı bir diyalog ile çözülemeyecek problemin olmayacağını dile getirdi.

Vali Kahraman: Köylerde devlet sizsiniz
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, konuşmasında köylerdeki sıkıntıları bire bir muhtarların gördüğünü söyleyerek “Köylerde devlet sizsiniz. Sizlerin tespit ettiği problemler bize ulaştığında çözümü birlikte bulacağız. Birlikte hareket ederek, sorunlara gerekli hassasiyeti göstererek köylerin de kalkınmasında aktif rol alacağız.” dedi. Vali Kahraman, kendisinin saat kaç olursa olsun aranabileceğine dikkatleri çekerek, en ücra köylere kadar ziyaretlerin yapıldığını, yapılmaya da devam edileceğini söyledi.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, okullar ile ilgili sorunları muhtarların gündeme getirmesi ricasında bulunarak, okuryazarlığı olmayanlarla engelli vatandaşların da tespitinin yapılarak il milli eğitim müdürlüğüne bilgi verilmesini istedi.
Baldız: Tüm köyleri geziyoruz
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız da konuşmasında muhtarlarla en çok görüşen kişinin kendisi olduğunu söyleyerek 8 yıllık görevi esnasında tüm köylere gittiğini belirtti. En büyük hayalinin su noktasında sıkıntı çeken köylerin sorununa çare bulmak olduğunu dile getiren Baldız, güneş enerjisinden yararlanarak yapılacak bir sistemle bu konuda bir araştırma sürecinde olduğunu belirtti.