Karamanda yağmur ve fırtınada ağaçta mahsur kalan kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bir fabrikanın bahçesinde 4 metrelik ağaçta mahsur kalan kediyi güvenlik görevlisinin dikkati kurtardı.
Karamanda bir fabrikanın bahçesinde bulunan söğüt ağacına bir kedi çıktı. Kedi 4 metrelik ağaçta mahsur kaldı. Yağmur ve fırtınanın da etkisiyle kedi bulunduğu yerden inemedi. Aç kalan kedinin miyav seslerine fabrikanın güvenlik görevlisi duyarsız kalmadı ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kediyi bulunduğu yerden indirdi. Kedi tekrar ağaçta ufak bir yerde kalınca itfaiye ekipleri kediyi elleriyle alarak sevdi. Kurtaran itfaiyeci ‘’Kedi ağaca çıkmış ve ihbar geldi bize. 110 dan. İtfaiye aracına bindik geldik ve canlı olduğu için kurtardık. Canlıya o kadar değer verdiğimiz için saygı duyarız ‘’ dedi.  
Duyarlı güvenlik görevlisi Mehmet Çelik ise ‘’Sabah nöbete geldiğimde ağaçta bir tane kedi gördüm. Kediyi kendi imkanlarımla kurtarmaya çalıştım ama başarısız olunca karaman belediyesi itfaiyesine haber ettim. İtfaiyeci arkadaşlar geldi kediyi ağaçtan indirdi sağlıklı bir şekilde. Belediye yetkililerine teslim ettik’’ dedi. Daha sonra kedi doğal yaşam alanına bırakıldı.