Karaman Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD), Kimse Yok Mu Derneği işbirliği ile Karaman’da, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, yurt dışında da Kenya ve Kırgızistan’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtarak gönül köprüleri kurdular.

Karaman’da ziyaret edilen ailelerle hem bayramlaşan hem de kurban eti ve gıda yardımında bulunan KASİAD ve Kimse Yok mu Derneği üyeleri Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde de yöre halkı ile kaynaşarak dertlerini dinledi.


Gerçek bayram başkalarını sevindirerek olur

Anne ve babasını kaybeden 2 kız kardeşin okul masrafına yardımcı olacaklarını, 6 yıldır evindeki odasından rahatsızlığı sebebiyle çıkamayan yatalak hastayı tedavi ettireceklerini söyleyen Karagöz, Suriye’den kaçıp Karaman’da ev tutan 8 çocuklu bir aileye sahip çıkmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Kurban Bayramı’nda Kimse Yok mu Derneği’nin yardım çalışmasına gönüllü olarak katılan Mustafa Okay da yaptığı açıklamada gerçek bayramın başkalarını sevindirmeyle, hal hatırlarını sormayla olduğuna dikkatleri çekerek kendisinin öğretmen olduğunu, derneğin bu tür faaliyetlerine her zaman katılmaya çalıştığını söyledi. Okay, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafında yıl boyunca derneğin yardım faaliyetlerinin devam ettiğini bildiğini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kimse Yok mu Derneği’nin bu tür faaliyetlerine her zaman destek vermeye çalıştığını söyleyen üniversite öğrencisi Zübeyir Aydın da yaptığı açıklamada bayramlarda önemli olanın ihtiyaç sahibi insanları hatırlamak, onların dertlerini dinlemek olduğunu belirtti. Dört günlük bayram süresince sıla rahim ile birlikte büyüklerin de hatırlanması, ziyaret edilmesinin önemine değinen Aydın, derneğin bu faaliyetinde gönüllü destek vermenin herkesi memnun ettiğini sözlerine ekledi

KASİAD üyelerinin bayramdaki adresi Diyarbakır’ın Kulp ilçesiydi
Geçtiğimiz yıllardaki Kurban Bayramları’nda Mardin, Batman ve Şırnak’ta kurban eti dağıtan KASİAD ve Kimse Yok Mu Derneği üyeleri bu bayramda da Diyarbakır’ın Kulp ilçesine gittiler.

Karaman’da öğretmenlik yapan Murat Eker ailelerini bırakıp Diyarbakır’daki ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan fedakâr tüm Karamanlılara minnettar olduklarını belirtti. Ailelerinden uzak bir bayram geçirdiklerini dile getiren Eker, “Bayramı, muhtaç insanların dertleriyle dertlenmek ve paylaşma duygusunu yaşamak için bir fırsat gören arkadaşlarımız, aileleriyle tatil yapmak yerine kapı kapı dolaşıp kurban eti dağıttı. Arkadaşlarımız gördükleri manzaralar karşısında çok etkilendiklerini, et dağıtımının ardından maddi durumu kötü olan bölge halkına farklı zamanlarda düzenlenecek çalışmalara katılarak yardıma devam edeceklerini belirttiler. ” dedi. 

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaeddin Korkutata ise “Kurban Bayramı’nda bizleri yalnız bırakmayan dostlarımız, büyüklerimiz, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bayramı kendi aileleri ile geçirebilecekleri bir gün varken, burada gelip Güneydoğu Anadolu’da yaşayan kardeşleriyle geçirdiler. Çok güzel, çok tatlı bir duygu. Minnettarız bu ağabeylere, Allah razı olsun, barış köprülerini yıllarca bu ağabeylerimiz kurdular. Ve bu köprülerin üzerinden şu an geçişleri sağladılar. Bu geçişlerin sonucunda çok ciddi bir barış havası esti. Bu konuda sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.” diye konuştu.


Kenya ve Kırgızistan gönül köprüleri güçlendi 

10 kişilik bir grupla Kenya’ya 20 kişilik bir grupla da Kırgızistan’a giden KASİAD ve Kimse Yok Mu Derneği üyeleri bu ülkelerde ihtiyaç sahibi ailelerle hem bayramlaştı hem de kurban eti dağıttı.

KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç hem kendileri açısından hem de ihtiyaç sahibi aileler açısından güzel bir bayram geçirdiklerini belirterek Afrika’da birçok ülkenin bu gönül köprülerine ihtiyacı olduğuna dikkatleri çekti.

Kılınç, Kenya’da Kimse Yok Mu Derneği ile güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyerek hayırsever iş adamlarının ailelerinden binlerce kilometre uzaklıkta değil kurban kesmeyi kursağından yılda bir lokma dahi et geçmeyen insanların yüzünü güldürmek için et dağıttıklarını, yöre halkı ile sohbet ettiklerini, dertlerini dinlediklerini ifade etti.

Ermenek Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD)  Başkanı Ali Karaçayır ile bir grup esnafın da hazır bulunduğu Kırgızistan programında Karaman’da görev yapan öğretmenler de aileleri ile birlikte kurban eti dağıttı. ERSİAD Başkanı Ali Karaçayır yaptığı açıklamada Kırgızistan’da program çerçevesinde hem yardım yapıldığını hem de oradaki kardeşleri ile bayramlaştıklarını söyledi. Türk Okullarını da gezdiklerini, öğretmenleri ile güzel bir bayram geçirdiklerini ifade eden Karaçayır ““Bu güzellik Türk okullarının başarısı, öğretmenlerinin samimi gayretleri, fedakârlıklarının bir eseri. Kurban çalışmalarını burada engelsiz, kolay ve rahat yapabiliyorsak, bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ortaasyadaki  bu güzel insanlara, kardeşlerimize, kurban vesilesi ile ulaşmış olmak kimse yok mu diye bakan buradaki ihtiyaç sahiplerini kucaklamak, onlara sarılmak anlatılır gibi bir duygu değil. Demek dünya üzerinde böyle yerler de varmış. Demek Türkiye adını ilk defa duyacak ve ülkemizi bizimle tanıyacak insanlar, köyler, şehirler ve ülkeler de varmış. Bu sevgi elçiliği, bu gönül köprüsü kurma görevi iyi ki bize verilmiş, iyi ki gelmişiz, iyi ki iyiliğe sevdalanmışız." dedi.
Karaman’da öğretmenlik yapan Haydar Çakmak, Anadolu'nun dört bir yanından hayırsever iş adamlarının, esnafın Kimse Yok mu Derneği ile birlikte hareket ederek, ailelerinden ve yakınlarından ayrı kalma pahasına bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarına dikkat çekti. Çakmak "İşadamından öğretmenine, toplumun her kesiminden yüzlerce gönüllü 300 bin aileye yardım götürdü. Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kadar toplam 70 ülke ve Türkiye'nin dört bir yanında yoksullar için kurban kesildi." dedi. Çakmak "Dünyada ulaşılmamış bir karış toprak kalmayıncaya kadar Türkiye'de Kurban Bayramı geçirmek yok." diyerek duygularını dile getirdi.