KMÜ Yunus Emre ve Hoşgörü Öğrenci Topluluğu ile Arama Kurtarma ve Doğa Sporları (KARDOS) Öğrenci Topluluğunun katkısıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası, KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) 24-25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenirken ikinci kampanya, Edebiyat Fakültesinde 25 Kasım Salı günü Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilecek.
“Kan ihtiyacının yüzde 90’ını Kızılay karşılıyor”

Kızılay Kan Bağışı Merkezi doktoru Adem Özdemir, yapay olarak üretilemeyen kanın tek kaynağının insan olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de kan ihtiyaçlarının yüzde 90’ını Kızılay’ın karşıladığını söyledi. 

Kan vermenin insanların kendi sağlığı için de önemli olduğuna değinen Özdemir, “Kan vermek yalnızca hayat kurtarmak değildir. Bağış yapmak daha sağlıklı hücre gelişimine katkı sağlarken, ilerleyen yaşlarda kalp hastalıklarının oluşturabileceği riskleri de azaltır.” dedi. 

Vatandaşların kan bağışı konusunda her geçen gün daha fazla bilinç sahibi olduğuna değinen Özdemir,  düzenlemiş oldukları etkinlik için KMÜ öğrenci topluluklarına teşekkür etti.