Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Sevgiyle Yeşeren Umutlar’  konulu resim sergisi ve sinevizyon gösterisi düzenlendi. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte Ayrancı Kavaközü Köyü’ndeki ilk ve ortaokul öğrencilerinin yapmış olduğu 100’ün üzerinde resim yer aldı.
“Amacımız küçücük bir tebessüm”

Proje Sorumlusu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Habibe Çalışkan sergi hakkında yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitim gördükleri okulların ve sınıflarının güzelleştirilmesi ve onların daha ferah, daha yaşanabilir bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla böyle bir proje yapmayı amaçladıklarını ifade etti ve “Okul yönetimleri ile yaptığımız görüşmelerde onların eksiklerini tespit ederek ihtiyaçlarını tamamlamak ve çocuklarımızın yüzlerinde küçücük de olsa bir tebessüm yaratabilmek umuduyla yola çıktık.” dedi.

Umutları sevgi ile yeşertmek için destek çağrısı

Öğr. Gör. Habibe Çalışkan, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni etkinlikler düzenleyeceklerine de vurgu yaparak, ikinci proje olarak Gülkaya Köyü’ndeki okul duvarlarını ve sınıfları boyamak istediklerini söyledi ve “Umutları sevgi ile yeşertmek isteyen herkesi desteğe çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.