Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde “Hasta Bakımı ve Yaşlı Refakatçi Kursu” açıldı. Kursun açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, okul idarecileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Kursla ilgili olarak bir açıklama yapan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş; “Hasta bakımı ve yaşlı refakatçiliği kursumuz’ 3 Aralık 2012 tarihi itibariyle 45 kursiyerle başlamış bulunmaktadır. Hasta Bakımı ve Yaşlı Refakatçi Kursumuz toplam 560 saat olup 3 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecektir. Kursiyerlerimiz kurs boyunca hasta ve yaşlılarla iletişim, onların bakımı, temizliklerinin sağlanması, tansiyon, ateş, şeker ölçümü, İlaçların kullanımı, pansuman ve bandaj değişimi ile yaşlıların ve hastaların beslenmesi konusunda eğitim alacaklardır. Bu kurs sonunda kursiyerlerimiz hasta bakımını ve yaşlı refakatçiliğini profesyonel anlamda gerçekleştirip alacakları belge ile kendilerine bir kazanç elde edebilecekler.” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada; “İlimizde Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde “Hasta Bakımı ve Yaşlı Refakatçi Kursu” açılmıştır. Okullarımızın halkımızın hizmetine açılması bizleri çok mutlu etmektedir. Burada verilen eğitim sonucunda yaşlı ve hasta bakımı noktasında ciddi ve içerikli bir eğitim alacak olan kursiyerlerin verilen eğitimin karşılığını gerek sosyal ve gerekse toplumsal alanda layıkıyla sunacaklarına olan inancının sonsuzdur. Projenin hazırlanmasında ve her aşamasında emeği geçen başta okul idaresi olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. " dedi.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş kursa katılmak isteyen olursa kurs kayıtlarımız devam etmekte olduğunu belirtti.

Özellikle engelli ve kendi öz bakımını yapamayacak durumda olanlara karşı bir farkındalık yaratmak adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yetişmin insan gücünün bulunmadığını da hesaplarsak iyi düşünülmüş bir kurs. Bizde hastane olarak Halk eğitim merkezimize destek olmak amacıyla kursiyerlerimizin pratik eğitimlerine katkı sunmak istedik. Kursiyerlerimize başarılar diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.