Karaman Valisi Süleyman Kahraman Karaman’ın insanıyla, doğasıyla bir bütün olduğunu vurgulayarak 17 Ocak 2012 Salı günü Mut yolu üzerindeki kuş yemleme istasyonunda kuşlar için yem bırakarak, basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Vali  Kahraman ’a programda Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi,   Orman İşletme İl  Müdürü  İsmail Çelik ve basın mensupları  eşlik etti. 
Projeye geçen yıl başlanıldığını ifade eden Vali  Kahraman, projenin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirterek: “Bir şehri insanıyla, doğasıyla, mimarisiyle, kültürüyle velhasıl her şeyiyle ele almak, hepsini birlikte düşünmek gerekiyor.  Doğası yok olmuş, doğası tahrip edilmiş bir şehrin insanı da bundan olumsuz etkilenecektir.  Evimizin penceresine kuşlar konmalı, bahçemizdeki ağaç bahar geldiğinde çiçek açmalı ki yaşadığımız coğrafyayla bir hukukumuz olsun…  Ve biz Karaman’ı insanıyla ve doğasıyla birlikte düşünüyoruz.  Kış gelip de açlıktan ölen bir tek kuş, dalı kırılan bir tek ağacı düşünecek kadar hassas olabilirsek inanın bu şehirde yaşayan hiçbir insan mutsuz olmayacaktır…”dedi.
“Bu soğuk kış gününde kuşlara vereceğimiz bir avuç yem bile inanın yüreklerde çok daha büyük karşılık bulacaktır.”diyen Vali  Kahraman açıklamasında ayrıca şu hususlara dikkat çekti: “Bu etkinlik insanımızın gönlündeki merhamet duygusunu, şefkat duygusunu daha da güçlendirecek ve doğaya bile bu kadar hassas davranan insan, elbette ki insana da daha hassas davranacaktır. Ve biz Hz.Yunus’un memleketinde yaşıyoruz, onun torunlarıyız. “Yaratılanı Yaratan’dan ötürü sevmek” elbette ki kolay bir iş değil. Biz çevremizdeki hiçbir şeye duyarsız kalmamalıyız. Bu etkinliğimiz de hem gönüllerdeki duyguları, düşünceleri güçlendirecek hem de  yaban hayvanlarının doğadaki yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Tabii bu bir başlangıç ve bizim amacımız bir model oluşturmak, bir hassasiyete dikkat çekmek…  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Program Valimiz Sn. Süleyman  Kahraman, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi ve Orman İşletme İl Müdürü İsmail Çelik’in basın mensuplarıyla birlikte kuşlara yem bırakmasıyla sona erdi.