Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN'ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı
       
Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali KAHRAMAN yayınladığı kutlama mesajında; “ O, gelince sadece kisranın sütunları yıkılmadı. O, gelince kibir ve gurur da yerle bir oldu. O, gelince sadece save kurumadı. O'nunla düşmanlığın, hırsın, kinin, bataklığı da kurudu. O gelince sadece mecusilerin ateşi sönmedi. O'nunla cehaletin yakıp kavuran ateşi de söndü. Ve O, sadece yaşadığı zamana doğmadı. O, tüm zamanlara doğdu ve gönüller, dün olduğu gibi bugünde yoksulluktan ve yalnızlıktan ancak onu tanıyarak kurtulabilir. O, tüm zamanların rehberidir ve O tüm toplumların ahlâk  önderidir. O, bize bölünmeyi değil birleşmeyi öğretti. O, bize nefreti değil sevmeyi öğretti. Bize kim olduğumuzu O, öğretti. Bize nereden geldiğimizi O, hatırlattı. Allah hepimize Hz. Peygamber Efendimiz (sav)'in şefaatine nail olmayı nasip etsin diyor, Kutlu Doğum Haftasının ilimiz, ülkemiz ve insanlık için yeni bir başlangıç olmasını ve tüm zamanlarda ve mekânlarda kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun Kutlu Doğum Haftası Mesajı;
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı. 
 Uğurlu mesajında; “Güzel ahlak, doğruluk, hoşgörü, cömertlik, barış ve sevgiyi bizlere aşılayan bütün insanlığın huzur ve mutluluğunu temel alan İslam Dinini bize ulaştıran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunu idrak etmekteyiz. Peygamber Efendimizin doğumu yeryüzünün en önemli hadisesidir. Bu vesile ile Kutlu Doğum Haftasının Karamanlı hemşerilerime, tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesi diliyorum.” dedi.  

Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'nin  Kutlu Doğum Haftası Mesajı 

İl Başkanı Kerim Dereli mesajında; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin doğumunun 1441. yıldönümünün mübarek olmasını diliyorum” Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Peygamber Efendimizin daha çok anlaşılmasını temenni ediyorum. 
“Peygamber Efendimiz, Kur’ an-ı Kerim’de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. Acı, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket; çocuklarımızın gözetilmesi, insanlara değer verilmesi, yaşlılara saygı gösterilmesi; hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın; Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerken, Karamanlı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı; 
“Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, 1441. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini anacağımız 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftasındaki en büyük amaç, yüce dinimiz İslam’ı ve onun Peygamberi Hz. Muhammed"i daha iyi anlayıp, idrak edebilmektir.

Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik ederek, “Doğru olunuz; doğruluğa yöneliniz” sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa yüksek bir ahlak dersi vererek, onları olgunluğa davet etmiştir.

Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14 asra rağmen, onun sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi herkes için, bilhassa sorumluluk taşıyanlar açısından çok önemli öğütler içermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm hemşerilerimiz ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Ak Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı;;
“Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimiz(sav), üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah'ın bir lütfudur. Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimiz (sav)'i sevmek, imanımızın bir cüzü ve O'nun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir.

İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (sav) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu, yaşıyoruz.

Bu mukaddes günün lütfuyla gelip, karanlıklarımıza güneş, bedenimize sıhhat, soframıza bereket getirmesi ümidi ile tüm İslam âlemin kutlu doğum haftasını en kalbi duygularla kutluyorum.”dedi.

Ak Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı'nın Kutlu Doğum Haftası Mesajı; 

"Sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu günlerde, insanlığın peygamberimize ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi görmekteyiz. Peygamberimizin barışçı ve insanı odak alan ahlak ve öğretileri, savaşların ve felaketlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasının barışa ve huzura kavuşmasının da anahtarıdır.

İslam dininin inanç ve ahlak prensipleri konusunda tüm insanlığı doğru bilgilendirmek, bu konuda süregelen bazı yanlış algıları da ortadan kaldırmak için düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri, bu konuda yapılan güzel uygulamaların başında gelmektedir. Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. 

O, insanların en hayırlısı, insanların en aydınlık düşüncelisi, Allah'ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisiydi. Allah'ın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsali olan Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümünün ülkemize ve tüm insanlığa hayır getirmesini yüce Allah'tan dilerim." dedi.

KARAMAN SAĞLIKSEN ŞUBE BAŞKANI İDRİS GÜNEŞ'İN KUTLU DOĞOM HAFTASI MESAJI
''İçinde bulunduğumuz hafta, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunun kutlandığı, Kutlu Doğum Haftası'dır.  
Bu hafta, Peygamberimiz (SAV)'in mesajlarının daha net olarak dile getirildiği bir zaman dilimidir. O'nun hayatı daha iyi öğrenildiği takdirde, mesajları ve ilkeleri de daha iyi anlaşılacaktır. 
Peygamberimiz sevgi, barış ve hoşgörünün timsalidir. Şiddetin bireysel, toplumsal veya uluslararası planda hızla yükseldiği, petrol için savaş çıkarmaktan ve katliamlardan çekinmeyen ülkelerin varlığı, kendi çıkarı için bir başkasının yaşama hakkı dâhil en kutsal hak ve değerlerini yok saymanın sıradanlaştığı bu zaman diliminde, kutlu doğum ve getirdiği mesajların önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.,
Kutlu Doğum Haftası'nda, toplumu saran sevgi ve hoşgörü iklimi devam ettikçe, sosyal hayatta bunun yansımaları da olacaktır.  
Rahmet ve şefkat peygamberi Hz. Muhammed (sav)'in ümmeti olarak Kutlu Doğum Haftasının gönüllerimizde kardeşlik duygusunun ve kardeşlik coşkusunun yeniden yeşermesine, bu güzel erdemlerin hayatımıza ve davranışlarımıza hakim olmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Sağlık-Sen olarak milletimizin, camiamızın ve bütün İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederiz,''DEDİ