KARAMAN’da 1 yıl önce Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu öncülüğünde, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan “Mavi Kapak” Projesi başarıyla tamamlandı.


MAVİ KAPAK ENGELLERİ KALDIRIYOR
Yıl içerisinde 500 kg Mavi Kapak toplanarak bu kapaklar sayesinde 2 engelli vatandaşın yüzünü güldürecek tekerlekli sandalyeler hak edildi.

Engellilere umut olan ‘mavi kapak’ kampanyası ilk olarak 3 yıl önce Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesince başlatıldı.

Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçen örnek projeyi Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Öğretmenleri tarafından vazife edinildi.

Kampanyayı Okul İdaresi de destekleyince kampanya Karaman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012 yılında başlatıldı ve kısa sürede tüm Karaman ve bölgesine yayıldı. Cezaevinde hükümlüler kurum nezaretinde örnek teşkil ederek, kampanyayı renklendirdi.


ÖĞRENCİLER SEFERBER OLDU

Projeyle hem atıklar ekonomiye kazandırılıyor hem de engelli insanlara katkı sağlanıyor. Karaman’da oluşan birliktelik ile özellikle engellilere yönelik çalışmaların yanı sıra, aynı zamanda Karaman Beyazay Derneğinde aktif yöneticilik yapan Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Kemal Önder Demirkollu ve idarecilerin özverili çalışmalarına, kişi, kurum ve özel kuruluşlar da kampanyaya büyük destek verdi. Gelinen süreçte bugüne kadar 500 kg mavi kapak toplandı ve bu kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelirle de evinden dışarıya çıkamayan 2 engelli vatandaşımız sandalyelerine kavuşmuş olacak.


KAPAKLAR NASIL SANDALYE OLUYOR?

Karaman’da toplanan plastik kapaklar geri dönüşüm hurda plastik olarak satılıyor. Elde edilen gelirle de tekerlekli sandalye alınıyor. Ortalama manuel sandalye için 250 kilogram yani 75 bin kapak gerekiyor. Karaman’da 150 bin civarında mavi kapak toplayarak 2 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalyeyi kazandırdı.


“KARAMAN’A ENGEL YOK’

Karaman’da Cezaevi, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve özel Kontur Otobüs firması ile öğrenci ve vatandaşların katkıları ile Mavi Kapak’ta Karaman’a engel yok büyük ilgi görüyor. Kampanya bitti ama, mavi kapak toplama heyecanı halen sürüyor.


“ANLAMLI PROJE”

Kampanyaya öncülük eden Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu adına konuşan Okul Müdürü Abdurrahman Koçak; “Bir yıllık bir kampanya olarak yola çıktık. Bu kampanyamız ilgi gördü.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelliler evinden dışarıya çıkarabilmek, toplumla kaynaşmasını sağlamak amacıyla 2012 yılında Valimiz sayın Süleyman Kahraman ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Bekir Aksoy’un başlattığı “Mavi Kapak” projesi hayata geçti. 500 kg mavi kapak toplandı. 2 Engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye almayı düşündüğümüz kampanyayı tamamladık.
   

Bu kampanyada bizlere “Mavi Kapak” desteği veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Karaman M Tipi Cezaevi Müdürlüğüne, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Müdürlüğüne, Piri Reis İlkokulu Müdürlüğüne, Karaman Tema Şubesine, Engelli yakını Hatice Öztürk’e ve okulumuz idaremiz, öğretmen, öğrenci ve velilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
   

Yine Mavi kapakları tekerlekli sandalyeye dönüştüren “Kontur Turizm Firması adına Şuayip Küçük ve Sedat Çavuşoğlu’na teşekkür ediyoruz. İnşallah tekerlekli sandalyeleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında teslim edeceğiz.”dedi.