araman Milletvekilimiz Mevlüt Akgün avukatlar günü ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Bilindiği üzere, 5 Nisan günü, Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Adalet sistemimizin 3 ayağı vardır; birincisi iddia makamı, 2’ncisi yargı makamı, 3’üncüsü de savunma makamıdır. Savunma makamını zor şartlar altında, fedakarca avukatlar yürütmektedir. 

Tarihi insanlık tarihi kadar eski olan savunma mesleği, onurlu ve haysiyetli bir meslektir. Bende avukatlık mesleğine mensup bir insan olarak bu onuru her vesile ile ifade ediyorum. Avukatlar, gerek mesleğin gerekse sosyal ve ekonomik hayatın ortaya koyduğu birçok zorluğa rağmen, hak aramak amacıyla haysiyetli bir mücadele vermektedirler. Bu zorlu mücadelede birçok meslektaşımız fiziki müdahalelere maruz kalmış, hatta bazı meslektaşlarımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Adaletin tecellisi için mücadele eden avukatlar, köle kullanmamışlar, efendileri de olmamışlardır. Bugün sağlam bir demokrasi ve tam bir hukuk devletinin gerçekleşmesi için savunma mesleğine her zamankinden daha fazla iş düşmektedir. 

Bu vesile ile avukatlık mesleğini icra eden, tüm meslektaşlarımıza saygılar sunar 5 Nisan Avukatlar Günü’nüzü kutlarım,” dedi.