İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme İl Müdürlüğü ve ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) işbirliğiyle organize edilen Minik Ellerden Büyük İşler Tohumdan Fidana Projesinin tanıtımı 27 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 15.00’de  Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen programa Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Orman İşletme İl Müdürü İsmail Çelik, İstanbul Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Yorulmaz, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Başkanı, Orman İşletme Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürünün yaptığı konuşmaların ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında; “Yaşadığımız yüzyılda artan çevre kirliliği, küresel ısınma, kuraklık, iklim değişikliği ve günden güne azalan doğal su kaynakları konusu uluslararası boyutta ağaçlandırma konusuna gözlerin çevrilmesine neden olmuş ve sürdürülebilir yeşil kuşakların geliştirilmesinin önemi daha da artmıştır. Doğa, orman ve ağaç sevgisini artırmada, çevre bilincini geliştirmede önemli konulardan biri de tohumdan fidan yetiştiriciliğini sürdürülebilir tekniklerle geliştirmektir. Bu süreçte doğru yöntemlerin kullanılması çevreye verilen zararı da en aza indirecektir. 

Orman İşletme İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) işbirliğiyle hayata geçirilen tohumdan fidana bilinçlendirme ve fidan yetiştirme projesi topraklarının önemli bir kısmı çölleşen ve erozyon tehditi altında bulunan ülkemizde insan eliyle yok alan ormanlarımızın yine insan eliyle kurulmasına katkı sağlayacaktır. Bu uygulamayla beşikten mezara kadar bilinçli bir toplum oluşturma birinci önceliğimizdir. Bu çalışma geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı temelden bilinçlendirerek, medeniyetin bir göstergesi olan yeşile ve doğaya sahip çıkmalarına  yardımcı olacaktır. Bu projenin ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi. 

Bir yıl içinde Karaman’daki 50 bin öğrencinin 50 bin tohumu toprakla buluşturmasının amaçlandığı Minik Ellerde Büyük İşler Tohumdan Fidan Projesi  tanıtım toplantısı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi bahçesinde protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen temsili fidan dikimi ve öğrencilere tohumların dağıtılmasıyla sona erdi.