Karaman Yunus Emre Kreş ve gündüz bakım evi öğrencileri okul müdiresi Betül Çolak ve öğretmen Nurdan Kaya rehberliğinde, Karaman M-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu ve hükümlü annelerin yanında kalmak zorunda olan çocuklar için hediye oyuncak kampanyası düzenleyerek program çerçevesinde Karaman Adliyesini ziyaret ettiler. Minik öğrencileri Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan karşılayarak hediye edilen oyuncakları ceza infaz kurumundaki çocuklara göndermek üzere teslim aldı. Minikler ayrıca Savcılık-Adliye birimlerini ve Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunu da gezerek adliye hakkında bilgi edindiler. 
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan yaptığı açıklamada; Minik yüreklerin bu büyük ve önemli kampanyasının toplumun her kesimine örnek olması gerektiğini oyuncukların  ihtiyacı olan çocuklara verileceğini ve emeği geçen  yavrularımıza, değerli idareci ve öğretmen ve vekillerine teşekkür ettiğini dile getirdi.
Kreş müdiresi Betül Çolak ve öğretmen Nurdan Kaya, aynı duygularla ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunup bir şeyleri paylaşmanın insanlarda sevgi, saygı ve sorumluluk gibi güzel özelliklerin gelişmesi yönünden önemli olduğunu böyle bir kampanya da emeği gecen herkese teşekkür ettiklerini dile getirdiler. 
Necati ERMİŞ