3 Şubat Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece, doğumların en kutlusunu yani Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav) efendimizin dünyaya teşrif ettiği geceyi idrak edeceğiz.

       İnsanların dertlerinin üst üste yığılıpta kilitlendiği, çözümsüzlüğe ulaştığı ve O’na her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz günümüzde bütün dertlerimize sıkıntılarımıza “Andolsun ki Rasulullah da sizin için Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için ideal örnekler vardır.”(Ahzab 33/21) hitabıyla çözüm bulabiliriz. Hz. Peygamberi sevmek ve O’nu örnek almak demek, davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına,  emir ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir.

        Peygamber efendimize olan sevgimiz ve bağlılığımız hakkında Rabbimiz (Ali İmran 31) “De ki Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.” buyuruyor. Demek ki Allahü Teala’yı sevmemizin ölçüsü Peygamber efendimize olan bağlılığımızdan geçiyor.

       Müminlerin Rasulullah’a karşı yerine getirmeleri gereken görevlerden biri de O’na salât ve selam getirmektir. Rabbimiz (Ahzab 56) şöyle buyuruyor; “Şüphesiz Allah ve Melekleri Peygambere salât ediyorlar. Ey iman edenler sizde O’na salât edin, selam edin.” buyuruyor. Bizler de özellikle bu gecede Peygamber (Sav) bol bol salât selam edelim ki O’nun şefaatine nail olabilelim. Peygamber (sav) ne kadar değerli bir insan ki yeryüzünde dudaklarda O’na şu an binlerce salavat, Ezan içinde yer alan Muhammed ismi 24 saatin her anında işitiliyor. Kelime-i Tevhidde, Kelime-i Şehadette, Tahiyyatta hep O’nun ismi geçiyor. Biz mü’minlere düşen görevlerden en önemlisi Allahü Tealanın çok önem verdiği Rasulüllah’ın yolundan gitmektir.

Bu mübarek geceden bütün Müslümanların hissedar olması dileğiyle, Mevlit kandilinin bütün Karaman halkına rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum.