Atak Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü; Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ile beraber Türkiye genelinde ilmihal yarışması düzenliyor.

Etkinliği düzenleyen yetkililer yarışmayla ilgili ayrıntıları aktarmak için sitemizi ziyaret ettiler.

Atak Gençlik ve Spor Kulübü yetkililer yaptıkları açıklamada:
''Kulubümüz, Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulubü ve ASİLDER (Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü) ile birlikte Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında “İlmihal Yarışması” düzenlemektedir. Amacımızı kısaca, toplumumuzda fıkıh bilgisi seviyesinin artmasına katkıda bulunmak şeklinde özetleyebiliriz.
Ömer Nasuhi Bilmen tarafından yazılmış ve yarışma kapsamında kaynak eser olarak tercih edilen “İslam İlmihali”nin kapak sayfasının arkasında şöyle denilmektedir.
İlmihal ne demek?

İlmihal, bir insanın mutlaka bilmesi gereken bilgiler demektir. Her Müslümanın kendisine lâzım olan bilgiler demektir. Onları öğrenmesi lâzım! Öğrenmiyor. Abdest ne zaman bozulur? Abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, namaz ne zaman bozulur? Namazda ne zaman yanılma secdesi, sehiv secdesi yapmak lâzım gelir? Hangi vakitte kılmak sevaptır? Kılınış şekli nasıldır?..
Tabii anneler babalar bunları birazcık öğretiyorlar ama, kendilerinin de bilmediği çok şeyler var. İlmihal kitaplarını okumalı, tekrar okumalı, tekrar okumalı, tekrar okumalı!.. Yâni biz bunu okuduk diye bırakmamalı; konular ezberlensin, bilinsin diye tekrarlamalı!”
“İlim cennet yoludur; Allah’ın (cc.) emir ve yasaklarını iyi ve doğru öğrenin. Din ilimlerine hayatınızdan geniş zaman ayırın; din kitaplarını akşamları çoluk çocuğunuzla birlikte okuyun. Peygamber Efendimiz’in Hadîs-i Şerîflerini beraberce öğrenip ezberleyin, ilmihal bilgilerini belleyin; ibadetlerinizi vaktinde, zikir ve tesbihlerinizi muntazam yapın.”

Neden Bu İlmihal?;
Kendisiyle istişare ettiğimiz birçok ilim adamı, tereddütsüz bir şekilde Ömer Nasuhi Bilmen İlmihali’ni tavsiye ettiler.
Kitabın dilinin ağır olması nedeniyle, istişarelerimiz sonucunda Mehmet Talu Hocanın sadeleştirdiği ilmihali yarışma kitabı olarak belirledik.”
Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi şu şekildedir:
YARIŞMA BİLGİLERİ
Okunacak eser : Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali
Son başvuru tarihi : 12 Nisan 2013
Yarışma tarihi : 18 Mayıs 2013 
Yarışma saati : 14.00
Kitap temin yeri:Atak Gençlik Kulübü,Danış Kırtasiye, Can Kırtasiye, Genç Kitabevi
Detaylı bilgi ve kayıt : www.ufkayolculuk.com    
İrtibat                           :05057796453
Yarışmamız da ödülleri kazanmanın da  ötesinde, sadece Allah’ın rızasını gözeterek; dünyevi ve uhrevi yönden hayati öneme sahip fıkıh bilgisi seviyemizi artırmak için, 7’den 70’e herkesi düzenlediğimiz “İlmihal Yarışması”na katılmaya davet ediyoruz,''dendi.