Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü; Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ile beraber Türkiye genelinde ilmihal yarışması düzenliyor.

Atak Gençlik Ve Spor Kulübünden yapılan açıklamada:
“Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla  buluşmasını arzu etmekteyiz. Gençleri okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek bir yarışma formatı geliştirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam âlimi merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlatmayı arzu ettik. Fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüzden dolayı adını Ufka Yolculuk Kültür Yarışması olarak belirledik. Bilginin önemini kavrayan tüm gençlerimizi önce okumaya ve anlamaya sonra da yarışmaya davet ediyoruz” denildi. 
Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, Türkiye’nin 60 ilinde faaliyetlerini devam ettiren gençlik kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 
18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmanın finali 18 Mayıs 2013 Pazar günü Türkiye’nin 60 ilindeki sınav merkezlerinde saat 14.00’te başlayacak. 
Test usulü yapılacak sınavda yarışmacılar 100 soru cevaplandıracak. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eserinden istifade edilerek bir komisyon tarafından hazırlanacak.
YARIŞMA BİLGİLERİ
Okunacak eser : Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali
Son başvuru tarihi: 12 Nisan 2013
Yarışma tarihi : 18 Mayıs 2013 
Yarışma saati : 14.00
Soru sayısı : 100
Süre : 120 dakika 
Yarışma sonuç ilanı : 25 Mayıs 2013
İl ödüllerinin takdimi : 1 Haziran 2013 
Türkiye geneli ödüller : 2 Haziran 2013
Kitap temin yeri :Atak Gençlik Kulübü
Detaylı bilgi ve kayıt: www.ufkayolculuk.com