Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) işbirliği ile hazırlanan “Kardeşiz Projesi” kapsamında; Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü kutlamaları nedeniyle “Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı”na Karamandan 10 lise öğrencisi bir Toplum Destekli Polis ile beraber 22-26 Nisan tarihleri arasında Çanakkale İlinde düzenlenecek olan izcilik kampına katılmak üzere yolcu edildi.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne çocukların Çanakkale ilinde; izcilik eğitimi alacaklarını bu eğitimin yanı sıra kampta asker çorbası içeceklerini, hamur kızartması yiyeceklerini, saçlarına kına yakılacağını, Conkbayırını gezeceklerini, şehitlikleri ziyaret edeceklerini ve son olarak 57. Alay Şehitliği törenlerine katılacaklarını belirtti.
Şahne ayrıca çocuklara; Çanakkale İlini manevi değerini düşünerek gezmelerini, savaş hatıralarını iyi dinlemelerini, atalarımızın nasıl bir inanç, duygu ve imanla vatan topraklarını savunarak bizlerin var olmasını sağladıklarını anlamalarını ve bu güzel fırsatı iyi değerlendirmelerini belirterek çocuklardan şehitliklerde bizden de Fatiha okumaları sözünü alarak yolcu etti.