Yavuz Selim Ortaokulu’nda ‘’2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı Kariyer Günleri’’ seminerleri düzenlendi.
Yavuz Selim Ortaokulu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’Okulumuz öğrencilerine bildikleri mesleklerin dışında sosyal, kültürel, sportif, sanat, edebiyat ve diğer bilmedikleri meslekleri tanıtmak, onları bilgi, ilgi, beceri ve yeteneklerine uygun olan liselere yönlendirmek; çalışma ve başarı motivasyonlarını arttırmak; özgüvenlerini sağlamak; sınav, meslek seçimindeki stres ve kaygılarını ortadan kaldırmak, kendilerine bir hedef belirlemeleri amacıyla Okul Müdürümüz Şevki Altan Uyar ve Okul Rehber Öğretmenimiz Leyla Deniz Uygur Yolçun’ un çalışmaları, gayretleriyle öğrencilerimize yönelik Mesleki Bilgilendirme Seminerleri yapılmaktadır.
Kariyer günleri seminerlerimizin ilki 16 Şubat 2016 tarihinde Karaman Alay Komutanlığında Görev yapmakta olan Jandarma Yarbay Alper Durmaz okulumuza teşrif etmişlerdir. Kendileriyle birlikte Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Yılmazer, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Koçyiğit nezdinde gelmişlerdir. 
Kendileri askerlik mesleğinin her açıdan önemini, kutsallığını öğrencilerimize anlatıp, bu mesleği yakından tanımalarını sağlamak için bilgilendirici slâyt, sunum ve açıklayıcı, tanıtıcı açıklamalarda bulunmuştur. Askeri Liseler ve bu liselere giriş koşulları, başvuru ve sınav tarihlerini öğrencilerimize ayrıntılı biçimde açıklamışlardır.
Kariyer günleri seminerlerimizin ikincisi 9 Mart 2016 tarihinde Genel Cerrah Erdinç Yolçun tarafından verilmiştir. Kendileri doktorluk mesleğinin her açıdan önemini, kutsallığını öğrencilerimize anlatıp, bu mesleği yakından tanımalarını sağlamak için bilgilendirici slâyt, sunum ve açıklayıcı, tanıtıcı açıklamalarda bulunmuştur. Tıp fakülteleri ve uzman doktorluk hakkında bilgiler vermişlerdir.
Kariyer günleri seminerlerimizden üçüncüsü 31 Mart 2016 tarihinde İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Şahne tarafından verilmiştir. Emniyet müdürümüz polislik mesleği hakkında, öğrencilerimizle soru cevap şeklinde bilgilendirme semineri vermişlerdir. 
Yoğun iş tempolarında bize göstermiş oldukları yakın ilgi, sevgi, içten ve sıcak davranışlarından dolayı kendilerine okul idaresi, okul öğretmenleri, çalışanları ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.’’ denildi.