Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda 11-12 Mart 2016 tarihleri arasında Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda 60 kursiyerin katılımı ile “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” gerçekleşmişti. Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda 2 gün boyunca devam eden seminerde kursiyerlere Madde Bağımlılığı ve Çocuklar, Sporda Çocuklara psikolojik Yaklaşım ve Fair-Play gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Proje kapsamında pilot okul olarak seçilen Yılmaz Babaoğlu İlkokulu öğrencilerine Gençlik Merkezi’nde spor malzemesi dağıtım töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Karaman Vali Yardımcıları Mehmet Uğur Arslan ve Sezer Işıktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Yılmaz Babaoğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Tosuncu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Şölen havasında gerçekleştirilen malzeme dağıtım töreninde öğrencilere Atletizm Federasyonu tarafından gönderilen atletizm alt yapıya yönelik Bebe-Stad malzemeleri, 120 adet tişört ve 30 adet Çocuk Atletizmi Antrenörleri İçin Rehber isimli kitap dağıtıldı.
Yılmaz Babaoğlu İlkokulu’nun Atletizm Federasyonu tarafından pilot okul kapsamına alındığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” 7-12 yaş grubu arasındaki çocuklarımıza uygulamalı olarak eğlenceli atletizm eğitimleri verilecek. İnşallah ilimizden ülke sporumuza ve dünya sporuna kazandırdığımız başarılı sporcularımız olur. Biz gençlerimizin sporla kendini geliştirmelerini önemsiyoruz ve çalışmalarımıza bu hedefle devam ediyoruz. Genç arkadaşlarımıza spor dolu bir hayat ve başarılar diliyorum” dedi.