İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var” projesi tanıtım programı Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz'ın sunumuyla tanıtılan İyilikte Yarışan Sınıflar kampanyası Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle, geçtiğimiz aylarda tüm okullarda duyurusu yapılarak gönüllülük esasına göre yürütülmektedir.


Projeyle, iyilikle yetişen bir nesil hedeflediklerini belirten Murat Yılmaz, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen, duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır, dedi.


Murat Yılmaz konuşmasının devamında “Bu kampanya ile her ay 35 binin üzerinde yetim destekleniyor. 2007 yılından bu yana yapılan Yetim Destek Sistemi ile insanımız, hem ülkemiz hem de dünya yetimlerine el uzatmaya devam ediyor. Bizlerin ulaşmadığı yetimlere dünyanın çeşitli bölgelerinde misyonerlerin, organ mafyasının, insan tacirlerinin ve fuhuş çetelerinin ulaştığını biliyoruz. Her gün 10 binden fazla çocuğun yetim kaldığı dünyada, İHH kanalıyla 135 ülkeye ulaşabilmekteyiz.” diyerek yapılan yardımların yetimler için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.


İHH’nın insanları yardıma muhtaç hâle getiren meselelere insan hakları perspektifinden bakarak çözüm odaklı projeler geliştirdiğine dikkat çeken Yılmaz, Vakfın, yetim çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde, en iyi şekilde yetişmeleri için çalışmalar yaptığını belirterek  bu projenin www.yetimkardes.org internet adresinden takip edilebileceğini söyledi.


Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Ülkemiz ve dünyanın birçok bölgesine sağlık, eğitim ve gıda yardımı ulaştıran İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarıyla kiminin gören gözü, kiminin içme suyu, kiminin elindeki kalemi oluyor. İHH projeleriyle, çocuklarımıza değerler eğitimi etkinliklerimizle kazandırılmak istenen sevgi, kardeşlik ve paylaşım gibi duygularının verilmesine katkı sağlıyor. Bu nedenle İHH'ya ve yetim çalışmalarını yürüten Murat Yılmaz Bey'e teşekkür ederim.” dedi.


Program, sunum sonunda gerçekleştirilen soru cevap bölümüyle son buldu.