Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu öğretmenleri 2 yıldır öğrencilerine aşure ikramında bulunuyor.
Okul idaresi,öğretmenleri ve kısa adı KAREGDER olan Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin ortaklaşa yaptırdığı aşure öğrencilere ikram edildi.

Bu ikramda ise tabi ki en büyük pay öğretmenlerin
Sınıf Öğretmeni Mürşide Vanlı;'' 2 yıldır böyle bir geleneğimiz var. Aşure bayramı yapıyoruz. Okulumuzda öğrencilerimiz aşureyi çok seviyor. Bizlerde çok seviyoruz. 2 yıldır böyle bir gelenek yaptık. Aşure bayramı ilan ediyoruz. Her sene bugünü. Birlikte pişiriyoruz öğretmen arkadaşlarımız parasal destek vererek aşuremizi pişittirdiler. Bizde afiyetle yedik. Çocuklarımızda çok seviyor. Hep beraber yedik,''dedi.
Okul Müdürü Abdurrahman Koçak konuşmasında;''Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu olarak geçen yıl yaptığımız aşure ayı nedeniyle öğrencilerimize aşure ikramımızı bu yılda tekrarlamış oluyoruz. Aşure ikramında öğretmenlerimiz çalışanlarımız ve karaman eğitim gönüllüleri derneğinin bizlere katkıları oldu ve 500 tane öğrencimize yine çevre esnaflarımıza velilerimize yetiştiği kadar aşure ikramımız olacak. Bu hayırlı mübarek günde bizlerle hem geleneklerimizi yaşatmak hem de öğrenci öğretmen veli dayanışmasını perçinlemek için böyle bir faaliyette bulunduk. Bizlere katkılarını esirgemeyen öğretmenlerimiz çalışanlarımız ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğine teşekkür ediyoruz. Bu faaliyetlerimizi imkanlarımız ölçüsünde gelecek yıllara da taşımayı düşünüyoruz,''dedi.

Çocuklar ise aşureyi çok sevdi
Çocuklar ise;'' Aşure çok güzelmiş çok beğendim öğretmenlerime teşekkür ederim''
''öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Aşurenin tadı çok güzeldi,''
'' Aşurenin tadı çok güzeldi. Her 2 seneyi böyle yapmaları çok güzel oluyor''
''Aşurenin tadı çok güzeldi. Her yıl aşure dağıtılmasından çok memnunum,'' diye mutluluklarını dile getirdiler.

Aşure ikramı ise okul ders zilinin çalması ile son buldu.