06 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 09:00’da Polisevinde yapılan kahvaltıya Vali Süleyman Kahraman ve Eşi Muhsine Kahraman'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkçe çocuklarıyla yapılan kahvaltının ardından Vali  Kahraman ve Hanımefendi  Kahraman çocuklarla tek tek ilgilenerek, onlarla bir süre sohbet edip, öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. 

Muhsine Kahraman, Türkçe Çocuklarıyla yaptığı sohbette “Işığın etrafında dönen pervaneler misali, bugün sevginin ve dostluğun etrafında bir araya geldik. Dünyanın dört bir yanından geldiniz ve gelişinizle gönüllerimizi şenlendirdiniz. Rengimiz, dinimiz, ülkemiz farklı olsa da gönüllerimiz aynı sevda ile çarpıyor. Dün akşam Karaman halkının sizlere gösterdiği muhabbet ve sizlerin gösterdiği samimiyet bu dünyanın geleceği açısından büyük bir önem ve anlam taşıyor. Gönüllerimiz aynı sevgi ile çarpıyor ve bunun için de bizler büyük bir aileyiz… İlimizin ve ülkemizin sizler için bir vatan olduğunu her daim hatırlamanızı temenni ediyorum; çünkü her birinizi evladımız kabul ettiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Türkçe olimpiyatları vesilesiyle yaşadığımız bu kısacık beraberliğimizde bizleri sevindirdiniz, mutlu ettiniz. İnşallah Allah da sizlerin gönüllerini hoş etsin, hayatınız hep güzelliklerle, mutluluklarla zenginleşsin… Yurdunuzdan selâmlarla geldiniz, yurdumuzun ve insanımızın selamlarını da oralara iletin… Yeni güzelliklerde, yeni mutluluklarda buluşmak dileğiyle…”dedi.   

Vali Kahraman ise öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek  “Öyle anlar vardır ki insan bir an’da yaşadığı mutluluğa bir ömür boyu erişemez. Sizlerle geçirdiğimiz vakit işte böylesine anlamlı bir vakitti. Birazdan sizleri Karaman’dan uğurlayacağız; ama gönüllerimizde bıraktığınız hoş sadayı şahsım ve Karaman her daim hayırla yad edecek ve her daim hatırlayacaktır… Türkçenin Başkenti’nde Türkçe adına, yurdumuz ve insanımız adına bizlere çok büyük bir sevinç yaşattınız… Bu sevincin ve samimiyetin tüm insanlığın dertlerine deva olacağına inanıyor ve bugün sizlerin attığı her adımı insanlığı geleceği adına bir müjde kabul ediyorum… Her biriniz gönüllerdeki karanlığı aydınlatan yıldızlar gibisiniz… Sizler bizim evlatlarımızsınız. Bugün burada 10. Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği vesilesiyle bir araya gelmişsek de, aslında biz madden olmasa da manen hep sizinle birlikteyiz. Unutmayın ki Karaman evinin de gönlünün de kapılarını her daim açık tutan bir medeniyetin ve halkın şehridir. Karaman’a gelmenize vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Kısada olsa bu birlikteliğimiz bizi ve tüm hemşerilerimizi çok mutlu etmiştir. Tekrar görüşünceye kadar kendinize çok iyi bakın, memleketlerinize bizlerin selamını iletin, yolunuz açık olsun.” dedi

Program ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çekiminden sonra, öğrencilerle vedalaşarak, öğrencileri ilimizden uğurlandılar.