Her yıl 3 - 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ Nakli Haftası” etkinlikleri kapsamında organ bağışı gönüllüsü Ercan Çalışkan Vali Murat Koca’yı ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyarette Ercan Çalışkan yaptığı konuşmasında; geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda 2010 yılında 22 yaşında bir genç kızdan kendisine kalp nakli yapıldığını belirtti. İnsanlara yapılan en büyük hayrın, organ bağışı olduğunu ifade eden Çalışkan, vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda daha çok etkin ve katılımcı olması gerektiğini söyledi.

Vali Murat Koca ise ziyarette yaptığı konuşmasında; 3 - 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Nakli Haftası organ nakli konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve organ naklinin yaygınlaştırılması açısından önemli bir etkinliktir. Organ bağışının öneminin insanların kendisi veya bir yakınının böyle bir nâkile ihtiyaç duydukları zaman daha da iyi anlaşıldığını belirten Vali Koca, organ bağışı yapan her insan nakil bekleyen diğer insanlara bir umut olmaktadır.

Organ bağışı en kutsal olan yaşama hakkını devam ettirme çabasıdır. Bu nedenle organ nakli konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, organ nakline teşvik etmek için gerekli çalışma ve gayret gösterilmelidir. Organ nakli konusunda Valilik olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek vermeye hazırız dedi.