Ortaoba Sultan Ahmet Gümüş İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, İl Müftü yardımcısı Ziyaettin KIRBOĞA, Şube Müdürü Akif DUMAN, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Erdal DEMİR’in açılış konuşmasının ardından İl Müftü yardımcısı Ziyaettin KIRBOĞA konuşmasını yaptı.
      
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY konuşmasında ; “ Sevgi ve hoşgörüde, ahlak ve merhamette, doğruluk ve dürüstlükte bize rehber olan Sevgili Peygamberimizi andığımız bu hafta huzur ve mutluluğu O’nun karakterinde buluyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin yaşamı, örnek şahsiyeti ve yaydığı evrensel mesaj hayatımızın mihveri olmuştur. Yeryüzünde önemli gelişmelere vesile olan, insanların gönlüne ferahlık, düşüncelerine berraklık kazandıran bu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir.
    Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'nin doğumu kutlu ve mutlu bir olaydır. Peygamberler silsilesinin insanlara benimsetmeğe çalıştıkları güzel huyları kastederek, "Ben güzel ahlâkı tamamlamak üzere gönderildim" buyuran sevgili Peygamberimizin, gerçekten "güzel ahlâk"la yoğrulmuş hayat tecrübesini tanımaya, O'ndan yararlanmaya her zaman olduğu gibi bugün daha çok muhtacız. Bu düşüncelerle Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi

    İl Milli Eğitim Müdürünün konuşmasından sonra öğrenciler hazırlamış oldukları ilahileri koro halinde seslendirdiler. Öğrencilerin seslendirdiği ilahiler ve okudukları şiirler dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
       Program sonunda okulda yapılmış olan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.