Gerçekleştirilen toplantıya Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Açıkalın Rashem, Halk Sağlığıİl Müdürlüğü , İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kadın Aile Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden Psikologlar ve Sosyal Hizmetler Uzmanları katıldı.
Parçalanmış ailelere yönelik gerçekleştirelecek projeler kapsamında bir araya gelen uzman kadro nisan ayı içerisinde yapılacak olan çalıştay hakkında görüştü.
Çalıştay yönetimini yapacak olan K.M.Ü Öğretim Üyesi Daç. Dr. Oya Açıkalın Rashem: "Karaman da yapılan araştırmalara göre aile içerisinde yaşanan en temel sorun iletişimsizlik olarak belirlendi. İletişimsizlikten ve diğer sorunlardan kaynaklanan sıkıntılar çocuklar üzerinde olumsuz bir etki yaratarak bu durumun dışarıya vurulmasını sağlıyor. Bu sebeple öğrenci ve birimler arasında köprü görevi kuran Rehberlik Öğretmenlerimizle bir çalıştay oluşturarak projenin durumunu belirleyeceğiz" dedi. 
Katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür eden Kent Konseyi Başkanı Sayın Konukseven:" Projede bütünlük sağlayabilmek adına bütün kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalıyız. Hassas bir konu üzerinde duruyoruz" dedi.
Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak :" Parçalanmış aileler üzerinde hassasiyetle duran uzman bir ekiple çalışmak bizi mutlu etti. Yapılacak olan bu çalıştayla; parçalanmış aile çocuklarının yaşadığı sorunları tanımlayabilmek, onlara psikolojik danışmanlık sağlayabilmek ve okul rehber öğretmenlerimizin bu konuda ki farkındalığını artırmak için gerekli olan her adımda Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak yer almaya hazırız" dedi.
Kent Konseyi koordinatörlüğünde gerçekleştirecek olan çalıştay için 13-14 Nisan 2016 tarihlerine karar verildi.