Peygamberimizi anma programına şehit haberi damgasını vurdu. Programı düzenleyen Anadolu Gençlik yöneticileri duyarlı bir davranışla şehidimiz için topluca dualar ettiler.

Anadolu Gençlik Derneği, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir dizi program hazırladı. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasına “Peygamberimiz Hz. Muhammed’e Sevgi” programları adını veren derneğin hanımlar komisyonu tarafından  hazırlanan programla Karamanlı hanımları bir araya getirdi. Geçtiğimiz hafta neticelenen “Sada-yı Kur’an” yarışmasının ödül törenininde yer aldığı programda şiirler ilahiler ve tiyatronun yanısıra salona getirilen Sakal-ı Şerif izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Hazırlıkları uzun zaman alan program başlamadan önce alınan şehit haberi doğrultusunda Dernek yöneticileri duyarlı bir davranış sergileyerek, görevi başında şehit edilen Polis memuru Ali Karakış için topluca dua edilerek şehide fatihalar okundu. 

Sada-yı Kur’an yarışmasında dereceye girenlere hediye takdiminden sonra jüri üyelerine de plaket takdim edildi. Yarışmada dereceye girenlerin Kur’an ziyafeti hanımların beğenisini topladı. Daha sonra öğrencilerin sergilediği tiyatro gösterisi, ilahiler ve şiirler yer aldı. Programın bitiminde dualar ve salavatlar eşliğinde Sakal-ı Şerif’ in ziyarete açılması ile duygu dolu anlar yaşandı. Karamanlı hanımların mutlulukları gözden kaçmazken çıkışta dernek tarafından hazırlanan gül suyu ve gül lokumu ikram edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Hanımlar Komisyonunun hazırladığı bu güzel programın ardından 2. olarak Üniversiteli öğrencilerin hazırladığı Hüsn-i Hat sergisi  Cuma, Cumartesi ve Pazar günü Aktekke meydanında ziyarete açılacak ve 3. olarak 22 Nisan Pazar akşamı saat: 20.00’de Yunus Emre Konferans Salonunda Konferans düzenlenecek. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e sevgi gecesinde İlahiyatçı yazar Hasan Basri Balcı konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.

Kutlu doğum haftasına 3 programla hazırlanan dernek yetkilileri Karaman halkının Cuma cumartesi Pazar günlerinde Aktekke meydanına, Pazar akşamında ise Yunus emre konferans salonuna davet etti.