Karaman Polisevinde Polis emeklilerini dayanışma ve kaynaşma gecesi altında buluşturan Karaman Emniyet Müdürlüğü, Polis emeklilerini mutlu etti.
Yemekten sonra söz alan emeklileri, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’den emekliler adına bir dernek çatısı altında lokal hizmeti talep etti. Polis emeklileri talebini şu sözlerle ifade etti;
“Sayın Müdürüm, şahsınızda size ve tüm kardeşlerimize bizi ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Sizlerde “Polis Emeklileri Derneği” adı altında bir lokal talep ediyoruz. Bize tahsis ederseniz çok mutlu oluruz. Çünkü bu konuda mağdur olan arkadaşlarımız var. Parası yetmeyen arkadaşlarımız var. İşlere girmek istiyorlar. Örneğin fabrikalarda çalışıyorlar. Daha doğrusu alt seviyede çalıştırıyorlar. Bu dernek vasıtası ile gerek evlenme, düğün, vefat ve buna benzer konumlarda buluşup tanışıp kaynaşmak ve gerektiğinde teşkilatımızla iç içe olabilmek adına bizde bir dernek istiyoruz.”dedi.


“AĞABEYLERİMİZİ KAHVE KÖŞELERİNE GÖNDERMEYİN”
Polis emeklilerinin bu yönde taleplerini dinleyen Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, bu talebe, “Onur duyarız”karşılığını vererek polis emeklisi eşlerden, “Değerli hanımefendiler. Bu büyük ağabeylerimizi kahve köşelerine göndermeyin.”dedi. Şahne;
“İnanın bu salonu böyle dolu görmek meslektaşlarımı ve beni çok mutlu etti.  Şimdi sizler dernek lokali dediniz. Bizin Polisevimizde bir lokalimiz var. Ben zaten karşılaştığımız emekli arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum. Değerli hanımefendiler. Bu büyük ağabeylerimizi kahve köşelerine göndermeyin. Salonlarımızda nezih ortamda kendilerine hizmet edecek çayları kahveleri verilecek, zaman geçirebilecekleri bir ortam var. Onları buraya bekliyorum. Aslında istediğiniz “Polis Emeklileri Derneği” birçok ilde var. Karaman’da olmaması ise üzücü. Bu derneğin kuruluşu ile ilgili teklifi yapan ağabeyimizi bu işin takibi ile ilgili sorumlu tutalım o zaman. Bende bunu canı gönülden istiyorum. Biz de Sosyal Hizmetler ve Güvenlik Şube Müdürlerimizi bu konuyla ilgili görevlendirelim. Kendilerine bu kuruluş aşamasında Emniyet Müdürlüğümüzde bir çalışma odası da verelim. Arkadaşlarımızı da zaman zaman polisevinde toplayarak bir dernek teşekkülü yapalım.
“İYİ GÜNÜMÜZDE, KÖTÜ GÜNÜMÜZDE”
Ama sizin hepinizin gidip geleceği bir yer bir lokal işletmek sizin için zor olabilir. Yani buradaki lokalimizi kullanabilirsiniz. Bir diğer önerimde bu derneğin kurduktan sonra da hepinizin üye olmasını istiyorum. Bu dernek birbirimizle haberdar olmamızı sağlayacak. İyi günümüzü kötü günümüzü birbirimize aktarmamızı sağlayacak. Ulaşımla ilgili Emniyet Müdürlüğü olarak üzerimize ne düşüyorsa hepsini yapmaya hazırız. O konuda tereddütünüz olmasın. Ama dernek kuruluşunu mutlaka gerçekleştirelim. Bu konuda hanımefendilerden destek istiyorum. Yoksa bizim ağabeylerimiz bu işlerde biraz ihmalkardırlar. Sizlerde onları bu konuda dürterseniz bu dernek işini inşallah hayata geçiririz. Hiç olmazsa kendi aramızda ayda bir, iki ayda bir burada toplanalım. İmkanlarımız var. Yazın imkanlarımız daha geniş. Daha büyük bir salonumuz ve bahçemiz var. Bunu hep birlikte kullanalım. Ama haberleşmemiz lazım. Böyle bir araya gelmemiz lazım. Bunu inşallah buradan gitmeden başaracağız. 
Biz sizi unutmayacağız. Sizlerde bizi unutmayacaksınız. Bugün ben buradayım, yarın bir kardeşim buraya gelecek. Ve ben sizlerin yerine oturacağım. Bu bir nöbet değişimi. Böyle gelecek, gidecek. Hanımefendilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Lütfen ağabeylerimize iyi bakın. Onları da hep aramızda görmek istiyoruz. Gerçekten beni çok duygulandırdınız. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.
Şahne konuşmasının ardından salonu dolduran  polis emeklileri ve teşkilat mensupları tarafından yoğun alkış aldı. Program daha sonra müzik eğlence eşliğinde sona erdi.