Vali Murat Koca ve Eşleri Hanımefendi Vildan Koca “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim” Projesinin Tanıtım Toplantısına katıldı.
10 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 14.00’da Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Vali Murat Koca ve Hanımefendi Vildan Koca’nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Başbakanımızın Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinatörlüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak Vali Eşlerinin himayelerinde başlatılan, örgün öğretim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim lisesine yönlendirilmesi, kadınların eğitimlerini tamamlayarak çalışma hayatında yerini almalarını, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesinin sağlanmasını amaçlayan proje tanıtım toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve bugüne kadar proje hakkında yapılan çalışmaların anlatıldığı bilgilendirme görüntüleriyle başladı.

Program Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mevlüt Karabıyık tarafından katılımcılara proje hakkında bilgi vermesi ve soru - cevap bölümüyle sona erdi. Proje başlangıç tarihinden bu güne kadar 128 kişinin kayıt yaptırdığı belirtildi.