Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi'nin yeni çalışan kadrosu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Genel çerçevede kent konseyinin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Konukseven şöyle konuştu:
    
        "Ülke olarak bir avuç hainin teşebbüs ettiği darbe girişimi milletimizin sağduyusu ve vatanseverliği ve devletimizin kararlı mücadelesi neticesinde çok şükür başarısız oldu. Tüm Türkiye milletin iradesine yönelik gerçekleştirilen bu girişim karşısında hiçbir ideoloji ve görüş ayrımı olmaksızın canla başla demokrasi mücadelesi vermiştir. 10 gündür millet olarak bu saldırı karşısında birlik ve beraberlik içerisinde meydanlardayız. Girişimin gerçekleştiği ilk günlerden itibaren Kent Konseyi olarak tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk.
        Karaman Kent Konseyi olarak, en baştan beri katılımcı bir yönetim anlayışını benimsedik. Siyasi görüş, fikir, düşünce ayrımı yapmaksızın ortak bir payda da buluştuk. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durumu da göz önünde bulundurmak sureti ile proje ve faaliyetlerimizi daha güçlü bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz."