Karaman Belediyesi Kent Konseyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocuklara yönelik bir oyuncak kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanacak olan oyuncaklar, Sevgi Evlerinde kalan çocuklara dağıtılacak.
Kent Konseyi sosyal sorumluluk projelerine anlamlı bir kampanya ile yenisini ekliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile " Sahipsiz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın" isimli kampanya ile evlerde kullanılmayan oyuncakları toplayarak Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara hediye edecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven şunları kaydetti: "Hepimizin bildiği üzere birçok aile çocuklarına rahatlıkla oyuncak alabiliyor, ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılayabiliyor. Fakat Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın maalesef bu kadar imkânları yok. Bu noktada "Sahipsiz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın" projesini başlattık. Vatandaşlarımızın evlerindeki, çocuklarının kullanmadığı oyuncakları Kent Konseyimiz bünyesinde toplayacağız. Bu toplandığımız oyuncakları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karaman Sevgi Evini ziyaret ederek oradaki çocuklara dağıtacağız. Ailelerimizden, çocuklarının kullanmadığı fazla oyuncakları bizlere ulaştırmalarını, başlattığımızı kampanyaya destek olmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kampanyamız vatandaşlarımız tarafından büyük destek görecektir. Çünkü Karaman halkı paylaşmayı ve yardımlaşmayı iyi bilen bir toplumdur. Güzel şeyler paylaştıkça çoğalır" dedi.