Karaman STK Platformu Suriye için başlatılan Sana İhtiyacım Var kampanyasına halkımızın desteğini istedi. Aktekke Meydanındaki yardım toplama merkezinde öncelikli olarak  temel gıda maddelerinden un ve bebe bisküvisi başta olmak üzere temel insani yardım malzemeleri toplanmaktadır. Sana İhtiyacım Var kampanyası bütün Türkiye'de onlarca vakıf, dernek ve sendikanın işbirliğiyle yürütülmektedir. Aktekke Meydanında 15 Nisan 2014 tarihine kadar devam edecek olan kampanya Karaman'da  Beşir Derneği koordinatörlüğüyle yürütülmektedir.
 Kardeş Suriye’de Mart 2011 tarihinde başlayan ve yaklaşık üç yıldır devam eden iç çatışmalar maalesef olanca hızı ve acımasızlığıyla devam ediyor. Her geçen gün insani dramın daha da arttığı, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere ayırım yapılmaksızın sivillerin dahi katledildiği, koskoca bir ülkenin yerle bir edildiği bir ortamda yaklaşık 150.000 kişi hayatını kaybetti. 6,5 milyon insan kendi ülkesinde mülteci durumuna düşerken üç milyon kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Savunmasız insanların türlü işkenceyle nasıl katledildiğini gösteren utanç fotoğrafları Cenevre-2 görüşmeleri öncesi tüm dünyanın gözü önüne serildi. Bu ölçüsüz savaştan kaçan bir milyona yakın kardeşimiz ülkemize sığındılar. 

Çoğu kadın ve çocuktan oluşan bu insanların her şeye ihtiyacı var. Suriye içinde kalanlar daha zor durumdalar. Ağır kış ve savaş şartlarının acımasız gerçekliği tüm tartışmaların ötesinde karşımızda duruyor.  Her gün yüzlerce insan ölürken, aslında insanlık ölüyor. Mazlumun dini, inancı, ırkı hiç önemli değildir. Maalesef hür dünya, tamamen kendi bölgesel çıkarları istikametinde hesap yaparken, insanlık onuru tüm insanların gözü önünde hoyratça çiğneniyor.
Bizler, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir kültürünün mirasçısıyız. 
Bizler, haksız yere bir kişinin öldürülmesini, tüm insanlığın katline denk tutan bir dinin mensuplarıyız.
Bizler, bu dünyada yapılan müspet menfi her fiilin ahirette karşılıksız kalmayacağına inanan insanlarız. 
Bizler, tüm inananları birbirine kardeş ilan eden bir peygamberin ümmetiyiz.
Bizler, zor durumdaki kardeş ve komşu Suriye halkının bu dramına yalnız da kalsak sessiz kalmadık ve kalmayacağız. 
Ülkemiz, tarihi boyunca daima mazlum milletlerin yanında durduğu gibi, şu üç yıldır Suriye’de yaşanan krizde de tarih ve insanlık önünde doğru tarafı seçti ve kardeş Suriye halkının yanında yer aldı. Bu eksende gerek kamu kuruluşlarımız, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız olarak komşularımıza kucak açtık. 
Geçen sene “Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası ile ekmeğimizi kardeşlerimizle paylaştık.Bugün maalesef üç yıldır durmuş ve çökmüş bir ekonomik yapı içinde hala olanca acımasızlığıyla devam eden bu saldırılarda açlıktan ve soğuktan çocuklar ölüyor, anneler ölüyor, insanlık ölüyor. İnsani kriz had safhada.Çaresiz kalan âlimler kedi-köpek etine bile fetva vermek zorunda kaldılar.
Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, bu olumsuz şartlar karşısında daha nitelikli bir yardım koordinasyonu temin etmek adına İDSB koordinatörlüğü ve AFAD kamusal desteğinde şekillenen “İNSANİ YARDIM PLATFORMU” çatısı altında toplandık. 
Bu çerçevede İDSB, AFAD, TGTV, Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı, Memur-Sen, Hak-İş, Rabia Platformu olarak, gerekse Aid Uluslararası Doktorlar Birliği, Ansagiad, Beşir, Cansuyu, Deniz Feneri, Dost Eli, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İHH, İsra, İyilik Derneği, Sadakataşı, Şifa Platformu, Verenel, Yardımeli ve Yeryüzü Doktorları olarak bir araya geldik. 
Meslek kuruluşlarımızın, vakıf ve derneklerimizin de katılımı ve desteğiyle başta çocuklar olmak üzere, özellikle kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için “SANA İHTİYACIM VAR”  adı altında yeni bir yardım kampanyası başlatıyoruz.

Gerek ülkemizde ve gerekse Suriye toprakları içinde evini terk etmek zorunda kalmış kardeşlerimize bu kampanya ile ellerimizi uzatıyoruz. 
Küçük bir Suriye’li çocuğun ölmeden önce “Herşeyi Allah’a diyecem!” dediği, insanlık vicdanının test edildiği bu yürek yakan konjonktürde bizler kardeşlerimize yardımcı olmak istiyoruz.
Çaresiz insanların ahının semaya yükseldiği bir ortamda onların yanında yer almayı ve ihtiyaçlarını karşılamayı her şeyden önce bir insanlık borcu olarak görüyor, bu kampanyaya tüm halkımızın dilediği yardım kuruluşu aracılığıyla sahip çıkmasını temenni ediyoruz.
Bu vesileyle bu yardım kampanyasına destek veren yardım kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, sendikalarımıza, meslek kuruluşlarımıza, resmi devlet erkânına, basın mensuplarımıza ve kadir-şinas halkımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
 İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ve İnsani Yardım Platformu Basın Metnidir

Gıda Yardım Malzemeleri

Temizlik Yardım Malzemeleri

Un    

Çocuk Bezi

Şeker - Yağ

Islak Mendil

Pirinç

Sıvı Sabun

Makarna

Çamaşır Suyu

Mercimek

Bulaşık Deterjanı

Salça

Toz ( Elde Yıkama) Deterjan

Tuz

Kalıp Sabun

Süt Tozu

 

Nohut

 

Kuru Fasulye

 

Hazır Çorba

 

Çay

 

Bebe Bisküvisi