Merkezi Avustralya’da bulunan MEC Vakfı, bu sene kurban organizasyonunun 8.sini düzenliyor.
İlim, fikir ve gönül önderi Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi adına kurulan MEC Vakfı, kurban ibadetini kolaylaştırma ve layıkıyla yerine getirme gayesiyle gerçekleştirdiği geçen seneki 7. uluslararası kurban organizasyonu kapsamında Endonezya’daki 52 bin aileye kurban etlerini ilk elden ulaştırmıştı.
İmkânsızlıklar içinde yaşayan, kardeşlik duygularını ve umutlarını kaybetmeyen, çoğunluğu yılda bir kez et yeme imkânı bulan, normal şartlarda günlük gıda ihtiyacını karşılamaya çalışan ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini gülümsetip hayır dualarını almayı amaçlayan vakıf merkezi, neden Endonezya sorusunu ise “hem bir vefâ hem de bir vazife duygusu” şeklinde açıklıyor.

Merhum M. Esad Coşan hocaefendinin Endonezya ile ilgilenilmesi isteğini bir vefâ olarak gören MEC Vakfı, yoğun misyonerlik faaliyetlerinin olduğu bu dünyanın en çok müslüman nüfuslu ülkesine de sahip çıkmayı bir vazife biliyor.
Yoksul müslüman halkın misyonerlik faaliyetleri ile İslam’dan uzaklaştırılmaya çalışıldığını gözlemlenen Endonezya halkı ile de bu şekilde bir bağ sağlanmış oluyor, gönüllerinin İslam’dan kopmamasına vesile olunuyor.
Bu yılki organizasyonda küçükbaş kurban bedeli 230 Avustralya Doları, büyükbaş hisse bedeli ise 215 Avustralya Doları olarak belirlendi.

Kurban organizasyonuna yalnızca kredi kartı ile web sitesi üzerinden kayıt kabul ediliyor. 
Kredi kartı ile www.mecvakfi.org sitesi üzerinden yapılıyor ve ayrıca herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmuyor.
Kurban sahibi, kesim işleminden sonra sms ile bilgilendiriliyor. Kesilen kurban etleri ise Endonezya’daki resmi yetkililerden izin alındıktan sonra vakıf gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiblerine birinci elden teslim ediliyor.