Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) çocuk gelişimi bölümü ve engelli rehabilitasyon bölümleri öğrencileri Karamanın Ayrancı ilçesi Kavaközü köyü ilkokulunu ziyaret etti. Çocukları hem eğlendirdiler hem de onlara kırtasiye yardımı yaptılar. 

KMÜ çocuk gelişimi bölümü ve engelli rehabilitasyon bölümleri öğrencileri köy okullarında ki öğrenci kardeşlerini unutmadılar. Öğrenciler topladıkları kırtasiye yardım malzemeleri ile Ayrancı Kavaközü köyü ilkokulunun yolunu tuttular. Üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri hazırladıkları eğlence ile doyasıya eğlendirdiler. Öğrencilere balonlar vererek müzik eşliğinde doyasıya eğlenmelerine ortak oldular. Köy okulunda ki öğrencilere ikramlarda bulunan üniversiteli gençler kırtasiye yardımı da yaptılar. Test kitapları, okuma kitapları ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere verdiler. Ardından ise öğrencilerden hayalinde ki resimleri yapmalarını istediler. Öğrencilerin mutlulukları ise görülmeye değerdi. KMÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Habibe Çalışkan ‘’ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak çocuk gelişimi bölümü ve engelli rehabilitasyon bölümleriyle beraber Ayrancı Kavaközü köyü okulunu ziyarete geldik. Palyaçolarımız oyuncaklarımız kitaplarımız kalemlerimiz keklerimiz çikolatalarımız hepsiyle birlikte onları eğlendirmek istedik. Umarım başarmışızdır. Projelerimize devam edeceğiz. Önümüzde ki haftalarda ise Karaman Gülkaya köyüne gideceğiz. Karamanda kapısını çalmadığımız köy okulu bırakmayacağız. Maddi manevi yardımlarını bizden esirgemeyen herkese teşekkür ederim’’ dedi. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesin’de ise Kavaközü ilkokulu öğrencilerinin yaptıkları resimlerin sergisinin açılması planlanıyor.