Kazımkarabekir İlçesi Sinci Köyünde ya da Karaman Merkezde veya başka yerlerde ikamet edenler dün akşam Otogar Lokantasında bir araya geld.

Sincililer Buluşma Kaynaşma Gecesine Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu, Karaman CHP Belediye Başkan adayı Merih Ünver ve birçok davetli katıldı.

Geceyle ilgili olarak sitemize açıklamada bulunan Köy Muhtarı Emrullah Togay;'' Köyümüz Karaman'a 46 kilometre uzakta sınırda bir köydür. Böyle bir organizasyon köy dışında ilk defa düzenleniyor. Buradaki ilk amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Bir diğer amacımız da 1963 yılında yine köylülerimizin desteğiyle yapılan ama kapalı olan okulumuzu yeniden restore etmek istiyoruz. Restore ettikten sonra burasını Kültür Evi haline getirmeyi planlıyoruz. Burasının tüm plan ve projelerini hazırlattık. Köylülerimizin desteğiylede en kısa zamanda bu evimizi faaliyete geçirmek istiyoruz. İlk defa bu kadar köylümüzü Karaman'da bir araya getirdik. Bu birlik ve beraberlik gecesini her yıl düzenlemeyi de kararlaştırdık. Köyümüzde okuma yazma oranı yüksektir, neredeyse %99 oranındadır ve 500'ü aşkın öğretmen, savcı, hakim, doktor okumuş köylümüz mevcuttur. Kendi okulumuzu kendimiz yapmıştık ve yeniden bu ruhu canlandırarak okulumuzu yenileyerek hemşehrilerimizin desteğiyle Kültür Evimizi açmayı düşünüyoruz. Özellikle de İlçe belediyemiz her zaman, her türlü desteği bizlere sunmaktadır. Bu geceyi katılmak isteyip te katılamayan tüm Köylülerimize selam söylüyorum,''dedi.

Gecede söz alan Faruk Evren'de selamlama konuşması yaparak, gecenin önemini ve açılacak olan Kültür Evi hakkında bilgiler verdi. İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu'da böyle bir gecede olmaktan memnuniyetini dile getirerek kaymakamlık olarak her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

 Karaman CHP Belediye Başkan adayı Merih Ünver'de bu nezih davetten dolayı memnuniyetini ve sevincini dile getirirken, gecenin amacına ulaşacağınıda konuşmasına ekledi.

Gecede Karaman'lı müzisyen Yaşar Şekerci birbirinden güzel parçalarıyla katılanları hoş vakit geçirtirken misafiler ikram edilen arabaşı çorbasını da afiyetle içtiler.