Toplum Temelli Tedavi Hizmetleri kapsamında Bütüncül bir ruh sağlığı hizmeti üretmek, psiko-eğitim ve rehabilitasyon hizmeti vermek gibi işlevleri bulunan ve bu doğrultuda faaliyetlerini artırarak sürdüren Karaman Devlet Hastanesi 82.Yıl Ek Binasında hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) personel ve kursiyerleri bu hafta sosyal etkinlik kapsamında birlikte sinema faaliyeti gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Merkez Sorumlu Hekimi Dr. Fatih ERCİN merkezin psikotik hastalıkların tedavisinde önemli bir işlevi yerine getirdiğini ve yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarını aldıklarını belirtti. Merkezde verilen minyatür halı kursu, resim dersi, halk oyunları kursu, takı tasarımı ve makrame örgü kurslarının Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen öğretmenler tarafından ve bu konuda eğitimli sağlık personeli gözetiminde verildiğini belirten ERCİN sinema faaliyetinin de merkez dışında toplumla içiçe bir faaliyet olması sebebiyle toplumsal yaşama katılımı destekleme amacına uygun olduğunu belirtti ve merkezin sinema etkinliğine katkı sağlayarak destekleyen sinenas sinema salonlarına teşekkür etti.

Merkezde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Aydın BAĞCI ise sinema faaliyeti ile kursiyerlerle birlikte keyifli zaman geçirdiklerini ve toplumsal yaşam bilinci oluşturma adına faydalı bir etkinlik olduğunu söyledi. Hastaların topluma karşı toplumun da hastalara karşı önyargılarının olduğunu, yanlış bilinenlerin ve damgalamanın önüne geçilmesi adına sosyal hayata katılımı sağlayan faaliyetlerin önemli olduğunu ve sosyal terapi amaçlı aktivitelerinin devam edeceğini belirtti.