Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD) , Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD) , Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) ve Bahar-Der  ile Kimse Yok mu Derneği birlikte düzenledikleri etkinliklerde  bin mevsimlik tarım işçisine iftar ve 280 aileye Ramazan Paketi verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, Ramazan ayının yardımlaşma, kaynaşma ve dayanışma anlamında da değerlendirilmesi gereken bir ay olduğunu söyleyerek, bu çizgide değişik çalışmalar yaparak iftar verdiklerini, yardım paketi dağıttıklarını belirtti. Karaman’da bine yakın mevsimlik tarım işçisinin aileleri ile tarlalarda çalıştığını dile getiren Kılınç, onlarla buluşarak, dertlerini dinleyerek, aynı sofrada iftar edip çay içerek birlikte olduklarını söyledi.


Kardeşlik köprüleri kuruldu
Kılınç, mevsimlik tarım işçilerine Sudurağı ve Kılbasan beldeleri ile Alaçatı ve Pınarbaşı köylerinde verilen iftarlara iş adamlarının yanı sıra, değişik meslek gruplarından çalışanlarla ve Karaman’da okuyan öğrencilerle de gittiklerini belirterek “Bu şekilde çok farklı ve sıcak diyaloglar yaşadık. Giden de misafir eden de memnun kaldı ve teşekkür etti. Şanlıurfa’dan, Adana’dan ve Tarsus’tan gelen işçilerle ve aileleri ile kardeşlik köprüleri kuruldu. Ramazan’dan sonra onları hem memleketlerinde ziyaret edeceğimizi, Karaman’a davet edeceğimizi belirttik. Kardeş aile ve kardeş okul belirleyerek onlarla birlik ve beraberliğimizi daha sağlamlaştıracağımızı kendilerine ilettik. Çocuklarının öncelikle eğitimleri olmak üzere değişik konularda destek vereceğimizi söyledik.” dedi.
Ramazan ayı bu etkinlerle daha anlamlı hale geldi
KAREGDER Başkanı Yahya Okçu da yaptığı açıklamada Ramazan ayının gerçek anlamda değerlendirilebilmesinin 7 den 70 e her kesimle birlikte olmayla, onlarla tanışmayla mümkün olabileceğini ifade ederek dernek olarak düzenledikleri iftarlarla bunu amaçladıklarını belirtti. Okçu, tüm etkinliklerde Ramazan’ın bereketini gördüklerini söyleyerek bu tür organizasyonlar içinde yer almaya devam edeceklerini belirtti.
Şehit ailelerine de iftar verdiklerini sözlerine ekleyen Okçu, onların acılarını hafifletmeye çalıştıklarını, birlikteliklerinin bir yemekle sınırlı kalmayacağını söyledi. Okçu, Kimse Yok mu Derneği’nin de katkıları ile hem yardım dağıttıklarını hem de ihtiyaç sahibi insanlara maddi-manevi destek verdiklerini dile getirdi.