Engelli aracına çarpıp kaçtılar şimdi araçsız kaldı, trafikte aracı men edince evinde mahkum kaldı.
Karaman’da belinden aşağısı doğuştan engelli 47 yaşındaki Osman Gökmeşe, geçen hafta başında plakası alınamayan 2 motosikletli sürücüden birinin kendisine çarpması sonucu motorlu engelli aracı kazada hasar gördü. Kendisi de yaralanan ve tedavisi sonrası 1 haftadır evinden dışarı çıkamayan Gökmeşe şimdi kaza yaptığı aracına kavuşmak için umutla bekliyor.
TEK İSTEDİĞİ KAZADA HASAR GÖREN ENGELLİ MOTORLU ARACINA KAVUŞMAK
    Motosikletli birinin kendisine çarpması sonucu yaralanan ve sürücünün kaçması ile daha da çok üzülen doğuştan engelli Osman Gökmeşe, tedavi sonrası taburcu olarak babası ile yaşadığı evine getirildi. Ancak engelli aracı hasar gören ve trafik yönünden de yaralamalı kaza sonrası bir kaç eksiği olduğu iddiası ile engelli aracı trafikten men edilen Gökmeşe, çaresizce motorlu aracının kendisine iade edilmesini bekliyor. Aracına kavuşmak için Trafiğin verdiği gerekli evrakları tamamlamak içinde çaresizce evinden çıkamayan ve maddi sıkıntı çeken Gökmeşe, yetkililerden de bu konuda yardım bekliyor.
    Yıllardır günü birlik ihtiyacını karşılamak üzere evinden çıkarak engelli motorlu aracı ile işlerini gören Osman Gökmeşe kazadan sonra adeta eve mahkum oldu. Babası ile yalnız yaşayan Gökmeşe, yaşlı babasının kendisine sürekli baktığını belirterek; “Allah ondan razı olsun. Ama artık babamın yaşı da ilerledi. Ben kazadan sonra gözümü hastanede açtım. Bana çarpıp kaçanların bu hareketi beni daha çok yaraladı. Engelli motorlu aracım benim her şeyimdi. Şimdi tekrar ona kavuşmak istiyorum. Annemi de geçen yıl kaybettim. Babamla yaşıyorum. Annemin sağlığında kanser tedavisi için bankadan kredi kullandım. Şimdi maaşımın büyük bir bölümünü de borç ödüyoruz. Kazadan sonra engelli aracım gitti. Elim kolum kanadım her şeyimdi.  Çarşıya gidebiliyor alışverişe çıkabiliyordum. Şimdi çaresizce evde babamla bir başımıza kaldık. Allah ondan razı olsun.”dedi.
“TEKERLEKLİ SANDALYE İLE MUTLU OLDU”
Kazadan sonra yaşadığı acıyı öğrenen Türkiye BeyazAy Derneği Karaman Şube Başkanı Doç Dr. Ahmet Zeki Ünal, eski Dernek Başkanı Kemal Önder Demirkollu ile birlikte evinde gözyaşı döken engelli Osman Gökmeşe’nin evine giderek, tekerlekli sandalye hediye etti. İlgiden dolayı büyük bir mutluluk duyan Gökmeşe;
“Şimdi de bana bu tekerlekli sandalyeyi hediye eden Eski Dernek Başkanı Önder Demirkollu Hocama ve Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Doç Dr. Ahmet Zeki Ünal’a ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.
Ancak benim fiziksel engelim dolayısı ile tekerlekli sandalye ve akülü araçta oturamıyorum. Daha çok özel yapılmış engelli motorlu araca ihtiyacım var. Bu aracım benim zaten var. Şimdi trafikten men edildi. Eksiklerin tamamlanması için gerekli evrakların tamamlanması gerekiyor. Ben engelliyim şimdi kim ilgilenecek. Ayrıca şu sıralar bunları karşılayacak maddi gücüm de yok. Yetkililerden destek ve yardımlarını bekliyorum.”dedi.