Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Karaman Devlet Hastanesi’nde kullanılmak üzere, 128.000.00 TL değerinde RS- 3000 Advance Model Optik Koherans Tomografi (OCT) Görüntüleme Cihazı bağışladı.

Yapılan bağıştan dolayı Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Kerim Şerbetçi, Göz Hastalıkları Uzmanlarımız Dr. Hüsamettin Aksoy, Dr. Mehmet Ali Özkan teşekkürlerini sunmak üzere Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiler.

Ziyarette; Başkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan idarecilerimiz, yapılan bu anlamlı bağışın Karaman halkının ulaşacağı sağlık hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çok ciddi bir adım olduğunu söyleyerek Ticaret Borsası’na hassasiyetleri için teşekkür etti ve yapılan bu bağışın diğer kurumlara da örnek olmasını diledi.
OCT (OPTİK KOHERENS TOMOGRAFİ): OCT, son yıllardaki teknolojik gelişmelere paralel olarak tıpta kullanıma girmiş en yeni teşhis yöntemlerinden birisidir. OCT,  gözün retina tabakasını lazer ile tarayıp kesitsel görüntüleri elde eder ve bu görüntüleri birleştirip saniyeler içerisinde yüksek çözünürlüklü bir çıktı ile ortaya koyar. Retina tabakası gözün damar ve sinir tabakasını içermektedir. Dolayısıyla damar ve sinir tabakasını etkileyen her türlü patolojiyi teşhis etmeye yarar. Bu patolojilerin başında diyabet, hipertansiyon, sarı nokta hastalığı, glokom ve damar tıkanıklıkları gelmektedir. Retina tabakasında var olan kanama, ödem gibi patolojilerin ciddiyetini, tedavideki yaklaşımları belirlediği gibi takibinin yapılmasında da altın standarttır. İşlem öncesi hiçbir hazırlık yapılmasına gerek yoktur ve işlem sırasında da herhangi bir ilaç kullanımını gerektirmez. İstenildiği süre içerisinde tekrarlanabilir ve herhangi bir yan etkisi yoktur.