Her gün gazete,televizyon ve radyo haberlerinde gördüğümüz bir çok trafik kazası herkesi çok üzüyor ve bir çok ailenin başına maalesef  üzüncü olay olarak başına gelebiliyor. Bu kazaların bir çoğunda yaralanmalara, ölümlere, sakatlanmalara, bedeni ve maddi  kayıplara sebep oluyor. Allah hiç kimsenin başına kaza vermesin. 

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası da kazada kusur durumunuza göre karşı tarafın bedeni ve maddi zararlarını karşılıyor. Bu durum karşısında özellikle ölümlü, yaralanmalı ve diğer bedeni zararların oluştuğu trafik kazalarında zorunlu Trafik sigortasının karşıladığı tazminatlar önem arz ediyor. 

Trafik kazaları için Garanti Fonu 1985 yılında kurulmuş olup 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 108. maddesi gereğince Karayolları Garanti Sigortası Hesabı olarak bir yönetmelikle yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliği Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı   yürütmekte olup Garanti Sigorta Hesabının idaresini Türkiye Sigorta ve Reasürans şirketleri Birliği yapmaktadır.
Garanti Sigorta Hesabı sorumluluğuna giren Trafik kazaları ile ilgili tazminat  talepleri için hak sahipleri, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl ve her halükarda 10 yıl içinde yazılı olarak Garanti Sigorta Hesabına başvurabilir.    
  
İlgili Kanun ve Yönetmelik gereğince Garanti Sigorta Hesabı  tarafından talep edilen belgeler tamamlandıktan sonra hak sahiplerine bu kurum tarafından banka aracılığıyla tazminat ödemesi yapılmaktadır. 

Ölümlü kazalarda ölüm tazminatının hesaplanmasında aktüeryal hesaplama yapıldığından dolayı ölenin gelir durumu, yaşı vb. kriterler de tazminatın hesaplanmasında dikkate alınır.
Son 5 yılda trafik kazası geçirmiş bedeni hasar yaşamış kişi ve kişilere ,kaza esnasında  vefat etmiş eşi ve çocuklarına yada bekarsa anne ve babalarına devletin mağduriyet hakkı dediği destekten yoksun kalmasın.Çevrenizdeki tanıdık eş ve dostlarınıza veya bildiğiniz kişiler var ise kısa zamanda tüm haklarını en iyi şekilde almaları sağlanacak mağduriyetlerini giderebilecek işin başından işin sonuna kadar tüm haklarınızı takip edecek Şahin Sigorta Danışmanlık ve  Aracılık Hizmetleri Karaman İl Temsilcisi ve aynı zamanda sitemizin  köşe yazarımız Suni KARAMAN tarafından titizlikle takip edilerek en kısa zamanda çözümünüz sağlanacaktır.