27 Mart 2012 Salı günü, saat: 20.00’de İmam-Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu’nda düzenlenen “Her Ay Bir Konuk” programına katılan Vali KAHRAMAN’a İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY da eşlik etti.
Okul Müdürü Mehmet YALVAÇ’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda öğrencilere hayat hikayesinden kesitler sunan Vali KAHRAMAN, insanın hedeflerine ulaşması noktasında azimli ve gayretli olması gerektiğine dikkat çekerek: “Ben ‘yok’ diyerek hedeflerinden vazgeçen insanların bu bahanesini mantıklı görmüyorum. Ben yedi yaşımda annemi, dokuz yaşımda babamı kaybettim; ama gördüm ki Allah bir şekilde insana bir yol açıyor. Nihayetinde hepimiz biliyoruz ki sahipsizin sahibi Allah’tır. Sizler bugün türlü sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz; ama şunu da bilin ki sizlerin sahip olduğu bir çok imkân eskiden hayal bile edilmiyordu.”dedi.

Hayatta en önemli değerlerden birinin doğruluk olduğuna işaret eden Vali KAHRAMAN, bu konuda gösterilecek hassasiyetin insanı insan yapan bir değer olduğunu belirtti. Vali KAHRAMAN konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz bu ülkenin okuyan gençleri olarak topluma örnek olacak konumdayız. Biz doğru isek toplum doğru olacaktır; biz yanlış isek, eğri isek toplumda yanlışlarla yaşayacaktır. Unutmayın ki doğru ağacın gölgesi eğri; eğri ağacın gölgesi doğru olmaz. Sizler attığınız her adımda bu topluma yön veren insanlar olduğunuzu unutmayın. Bu ülkenin gelecekteki valileri, öğretmenleri, doktorları, bakanları, başbakanları sizlersiniz… Bunu bir hayal ya da imkânsız bir söylem olarak kabul etmeyin. Bu hayatın bir gerçeği… Ve aileleriniz sizleri buraya gönderdi; çünkü sizden doğru olana ulaşmanızı, dosdoğru bir insan olarak yetişmenizi bekliyor. Bunu önemseyin. Dünyada herkes bir seda bırakır; ama kiminin sedası boş, kiminin sedası hoş’tur. Sizler dünyada hoş bir seda bırakmanın gayretinde olun. Adam olmak bir makama ulaşmak değildir. Adam olmak yüce ile yüksek olanı ayırt edebilmektir. Herkes yükselebilir; ama herkes yücelemez. Sizler hem yüksek olanı hem de yüce olanı hedefleyin…”

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Vali KAHRAMAN, sorular üzerine Karaman’la ve vali oluşuyla ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:“Oğlum daha önce Karaman’da askerlik yapıyordu. Bir iki kez yanına gelmiştim. Ama kader bizi bir yönetici, vali olarak da buraya getirdi. Karaman’da olmaktan mutluyum ve bulunduğum makamın hakkını vermek için gayret ediyorum. Karaman’ı sadece bir yönüyle değil her yönüyle düşünüyorum. Her fırsatta söylediğim bir söz vardır, biz kurdun kuşun da valisiyiz. Bunu söylüyorum; çünkü ‘Dicle’nin kenarında bir koyunu bir kurt kapsa bunun hesabı adl-ı İlahî’de Ömer’den sorulur.’diyen bir inancın ve medeniyetin mensubuyuz. Biz de aynı inançla yaklaşıyoruz. Tabii herkese belli sorumluluklar düşüyor. Biz bu şehrin yoksulundan, çaresizinden haberdar olmalı; ona yardım etmeliyiz. Ama sizlerin de sorumlulukları var. Eğer çevrenizde çaresiz, yoksul bir insan var da siz o insanın varlığından ilgili makamları haberdar etmiyorsanız belli bir sorumluluk almış oluyorsunuz. Birbirimize destek olacağız, birbirimizin derdini paylaşacağız…”

Vali KAHRAMAN öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra yapılan ikram sırasında da öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. Program günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.