Vali’den Özeleştiri;
*“Her türlü imkanı sağlayabilen Devletimiz, maalesef insanlarımızın ruhlarının açlığını karşılayamıyor.”
*“Veremediğimiz saygı, sevgi, muhabbet sıcaklığından oluşan gönül menüsünü sizler servis edin”
Gönül Elçileri Koruyucu Aile Tanıtım Programında Karaman’da duygusal anlar yaşandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi’ni topluma tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yoğun çaba harcıyor.
Projeye katkı vermek isteyen koruyucu ailelerin bilgilendirilmesi için harekete geçen Bakanlık, şehir şehir dolaşarak Gönül Elçileri Projesi’ni anlatıyor.
Karaman’da da Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına katılan Karaman Valisi Murat Koca Karaman halkına projeye destek vermelerini istedi.
Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonu ile Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen Koruyucu Aile ve Gönül Elçiliği Tanıtım Programına protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Gönül Elçileri Projesi’nin önemini vurgulayan Karaman Valisi Murat Koca, proje kapsamında Karaman’da kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşların “Kimse yok mu” demelerine fırsat vermeden; “Onlara kimse olmalıyız.”dedi.


“BİR GÖNÜL’E GİRMEK LAZIM”
Vali Murat Koca, Yunus’un dediği gibi, “Bir Gönül’e girmek lazım.” Diyerek başladığı konuşmasının devamında Şeyh Edebali’nin sözünü de hatırlatarak; “İnsanı yaşat ki devleti de yaşasın” diyerek;
“Bu prensip ile yetişmiş şanslı bir nesle sahip tüm dünyada yardımseverliği ile nam salmış milletin torunlarıyız. Bu insanlarımızın karnı tok, aç ve açıkta değiller. Barınabilecekleri sıcak ve fiziki ortamda yaşıyorlar. Devletimiz ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama bu çocuklarımızın, analarımızın, babalarımızın devletimiz tarafından karşılanamayan bir eksikliği var. Devletimiz bu insanlarımızın ruhlarının açlığını karşılayamıyor. Bunu maalesef devlet ve çalışanları olarak bu konuda yeterli olamıyoruz. İşte bu alanda siz yardımsever insanlarımıza ihtiyacımız var. 

Veremediğimiz saygı, sevgi muhabbet sıcaklıktan oluşan gönül menüsünü sizlerin servis etmesini, bu konuda bizlere yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Haftada, ayda, birkaç ayda, bir insanlarımızı ziyaret edin. Onlarla sohbet edin. Zamanla ilgilendiğiniz insanla aranızda müthiş bir gönül bağı oluştuğunu göreceksiniz. Bugün burada tanıtımını yaptığımız sosyal sorumluluk projesi ile Karamanda “Kimsesiz kimsenin kalmayacağını ümit ederek sizlere sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Vali Koca’nın mesajları salondaki vatandaşlar tarafından alkış alırken, konuşmanın ardından sosyal uzmanlar ekiplerince koruyucu ailenin tanımı sunum şeklinde yapıldı.
Sunumda çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerin koruyucu aile kapsamına girdiği belirtildi.
Tanıtım programının ardından şiirli görsel slayt sunumu da salonda beğeni topladı. Gönül elçisi ve koruyucu aile olabilme şartları ve görevleri anlatıldı. 

VALİ KOCA’DA GÖNÜL ELÇİSİ FORMU DOLDURDU
Gönül Elçileri tanıtım programının ardından Karaman’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda gönül elçileri tanıtıldı.
Çocuklara ve ihtiyaç sahibi kimselere baktıkları öğrenilen 6 aile salonda büyük bir alkış tufanı ile karşılandı. 
Vali Murat Koca; “İşte tablo bu” derken, İl Müdürü Hasan Erkan’da “Söz’ün bittiği yer.”dedi. Vali Koca güne özel, eşi ile birlikte ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ve imkanı olan herkese destek çağrısını yineledi.
Program, Gönül Elçileri tanıtım formlarının yapıldığı stantların gezilmesi ve ikramın ardından sona erdi. Vali Murat Koca ve birkaç vatandaşın da formları doldurarak Gönül Elçileri olmak için talepte bulundukları gözlendi.