18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 09.00'da Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıt’ına çelenklerin sunulmasıyla başlayan programa Vali Koca'nın yanı sıra Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, askeri erkan, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, İl Jandarma Komutanlığı Harekât Eğitim Şube Müdürü J.Yzb. Halil Çınar tarafından okunan günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erdi.

Cumhuriyet Parkındaki anma programının ardından Garnizon ve Polis Şehitliğinde devam eden program; saygı duruşu, İstiklal Marşı, saygı atışı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti. 

Yapılan duaların ardından şehitlik defterini imzalayan Vali Koca: "18 Mart kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak, gelecek nesillere semalarında ayyıldızlı bayrağımızın dalgalandığı bağımsız bir vatan bırakmak için üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren aziz şehitlerimizi yad ettiğimiz önemli ve müstesna gündür. ‘Ey bu topraklar için bu toprağa düşmüş asker’ bu anlamlı günde sizlerin huzurunda bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Siz aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal emanet, Türk milleti tarafından şerefle korunuyor ve sonsuza dek korunmaya devam edecektir. Sarsılmaz iman ve eşsiz cesaretle can veren bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi. Vali Koca ve protokol üyeleri daha sonra şehitliği gezerek mezarlara karanfil bıraktılar.

Program akışı saat 10.30'da Piri Reis Kültür Merkezinde devam eden anma günü etkinlikleri çerçevesinde Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programında sergilenen tiyatro gösterileri, şiirlerin okunması ve Türk halk müziğinden eserlerin seslendirilmesi ile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Duygu dolu anların yaşandığı bu anlamlı program, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günüyle ilgili hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.