Karaman Valisi Murat Koca

 “ Toplumumuzun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür ve medeniyet değerlerimizin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları nedeniyle değerli büyüklerimiz, aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir.

Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır.

Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Yaşlılıkta, kişinin bedeninde ve ruhunda oluşan değişiklikler nedeniyle günlük yaşam eskisine oranla güçleşse de, geçmiş yılların birikimi ve deneyimiyle zenginleşen yaşamın bu dönemi, insanlara yeni şartlar ve farklı bir bakış açısı kazandırır.

Toplum dayanışmasının ve birlikte yaşama gerçeğinin en önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme imkânlarının yaşlılara sunulmasıdır.

Yaşlılarımıza bugün gösterilecek saygı ve sevgi bizlerin gelecek adına olan kaygılarını azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, toplumun tüm fertlerinin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır.

Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görevdir.

Bu düşüncelerle, tüm yaşlı vatandaşlarımızın 18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyorum.”

 Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında: ”Geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, hayatımızın en kıymetli hazineleri olan yaşlılarımızın haftasını saygıyla kutluyorum” dedi.

Her bireyin, kendisinin de bir gün yaşlanacağını hatırlatan Başkan Uğurlu, mesajında şunları söyledi:

”Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Şeyh Edebâli’nin, ‘Bereket Büyüklerle Beraberdir’ sözündeki hikmet gibi, huzurumuz için yaşlıların iyi dilek ve temennilerine ihtiyacımız olduğu aklımızdan çıkmamalıdır. Milletimiz, tarihin her döneminde yaşlısına gereken değer ve önemi vermiş, günümüzde de bizler; büyüklerimize karşı olan davranışlarımız ile çocuklarımıza birer örnek teşkil ettiğimizi unutmamalıyız.

Yaşlılarımıza devletimiz büyük olanaklar sunuyor. Bizler de belediye olarak imkânlarımız çerçevesinde onların rahatı ve huzuru için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugünlere yetiştiren ve geleceğe hazırlayan, tecrübelerinden fazlasıyla hissedar olduğumuz büyüklerimizin, yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyor, mutlu ve huzurlu günler geçirmeleri dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”